Järvakate huvi ettevõtluse vastu on kasvanud

Silja Vilbu
Copy
Töötukassa
Töötukassa Foto: Arvet Mägi

Töötukassa ettevõtluse alustamise toetust on selle aasta kaheksa kuuga saanud rohkem inimesi kui varasematel aastatel terve aasta peale kokku, huvi on suur. Kasvutrendi on märgata ka Järvamaal.

Põhjuseid, miks alustavate ettevõtete arv on suurenenud, on kaks. Esiteks – ettevõtluse alustamise toetus on sellel aastal suurem. Toetuse suurus on maksimaalselt 6000 eurot. Teiseks – iga kriis paneb inimesed tegutsema, nii on ka sel korral paljud inimesed seisnud teelahkmel – kuidas minna oma tööeluga edasi? Paljud on otsustanud oma ammune unistus, oma ettevõte, teoks teha. Suure tõenäosusega saab tänavu ettevõtlusega alustamiseks töötukassast toetust rohkem inimesi, kui kunagi varem.

Töötukassa toel oli septembri lõpu seisuga tänavu oma ettevõttega alustanud juba ligi 500 inimest. Tänavu ettevõtlusega alustanute seas on kõige enam inimesi vanuses 25–34, naisi mõnevõrra rohkem kui mehi. Suure tõenäosusega on aasta lõpuks ettevõtluse alustamise toetuse saajaid rohkem, kui kunagi varem. Viimastel aastatel on terve aasta peale olnud keskmiselt 400–450 ettevõtlusega alustajat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles