Sotsiaalkaitseminister tunnustab järvalannat

Järva Teataja
Copy
Maimu Lomp ja Ene Tappo Popolo väljakul
Maimu Lomp ja Ene Tappo Popolo väljakul Foto: Erakogu

​Sotsiaalkaitseminister Signe Riisalo tänab vanemaealisi, kes on aktiivselt panustanud kohaliku elu edendamisse ning mänginud kogukonnas positiivset rolli. Kokku pälvivad tunnustuse 50 inimest erinevatest maakondadest üle Eesti. Järvamaalt pälvis ministri tunnustuse Maimu Lomp.

„Üha rohkem on vanemaealisi, kes oma tavatöö kõrvalt tegelevad kas vabatahtlikult kogukonna elu arendamisega või jätkavad pensionile jäädes aktiivselt tegutsemist, et muuta kohalikes kogukondades paljude inimeste elu paremaks,“ ütles sotsiaalkaitseminister Signe Riisalo. „Vanemaealiste panus igapäevaelus ja ühiskonna arengus saab tänamatult vähe tähelepanu, seega peame oluliseks aktiivsete ja silmapaistvate inimeste tunnustamist ning esile toomist, eriti just tänasel rahvusvahelisel eakate päeval.“

Tunnustuse pälvivad aktiivsed vanemaealised, kelle hulgas on endisi õpetajaid ja koorijuhte, rahvamaja juhatajaid, malevajuhendajaid, aktiivseid kohaliku elu eestvedajad, erivajadusega inimeste hooldajaid, inimesi, kes andsid eakatele kriisi ajal ZOOMi keskkonnas inglise keele tunde, samuti mitmeid vabatahtlikke.

Sotsiaalministeerium korraldab igal aastal augustis traditsioonilise sotsiaalkaitseministri vastuvõtu, et tunnustada silmapaistvaid vanemaealisi. Sel aastal otsustati aga COVID-19 haigestumiste arvu tõusu tõttu tänuüritus ära jätta ning kõigile tunnustuse pälvinutele saadetakse koju kingitus, mis koosneb nii ametlikust ministri tänukirjast kui erinevate Eesti ettevõtjate käsitöömeenetest.

Kutse kandidaatide esitamiseks saadeti kõigile maaomavalitsusliitudele ja omavalitsusliitudele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles