Helilooja sünniaastapäevale pühendatud kontsert toob Paides lavale tuntud tegijad

Järva Teataja
Copy
Hillar Kareva
Hillar Kareva Foto: Eesti Muusika Infokeskus

Pühapäeval, 3. oktoobril on Paide muusika- ja teatrimajas helilooja Hillar Kareva 90. sünniaastapäevale pühendatud kontsert „Värvilised maastikud“. Esinevad Eesti noored interpreedid, Paidest pärit Karl Tipp (saksofon) ja Lea Valiulina (klaver). Kaasa teeb luuletaja Doris Kareva.

Kontserdil kõlavad klaverile ja altsaksofonile kirjutatud muusikateosed heliloojatelt nagu Pärt Uusberg, Eduard Tubin, Karl Tipp ja Hillar Kareva.

Helilooja Hillar Kareva (1931-1992) mahukas loomingus on oluline roll kammermuusikal, sealjuures on ta kirjutanud hulga muusikat pillidele, millistele repertuaari enamasti napib. Eelkõige on ta keskmisest enam kasutanud puhkpille ja lausa eriline roll on tema loomingus saksofonil. Esimene saksofoniteos valmis tal 1973. aastal.

Hillar Kareva teoseid ei ole aastate jooksul kuigi sageli mängitud. Õnneks on vähemalt saksofonistid selle omapärase ja heatasemelise muusika üles leidnud ja repertuaari võtnud. Kareva muusika tugineb klassikalistele alustele ja selgetele vormiprintsiipidele. Hillar Kareva tütar on Doris Kareva.

Kontserdi toob Paidesse Eesti interpreetide liit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles