Türi valla poliitikud lähevad valimistele vastu uue kuuega

Tiit Reinberg
Copy
Türi vallavolikokku pürgivate erakondade ja valimisliitude valimisdebatt Järva Teataja toimetuses. Laua ümber istuvad Tiit Reinberg (vasakult), Toomas Hirbaum Pipi-Liis Siemann, Maarja Brause, Elar Niglas ja Lauri Läänemets.
Türi vallavolikokku pürgivate erakondade ja valimisliitude valimisdebatt Järva Teataja toimetuses. Laua ümber istuvad Tiit Reinberg (vasakult), Toomas Hirbaum Pipi-Liis Siemann, Maarja Brause, Elar Niglas ja Lauri Läänemets. Foto: Dmitri Kotjuh

Viimastel kohalike omavalitsuste valimistel on Türil puhta töö teinud Isamaa ja Sotsiaaldemokraatliku erakonna nimekiri. Nüüd on mõlemad parteid asendunud valimisliiduga. Kui palju on nimevahetus muutnud sisu ja kas see annab võimaluse teistel erakondadel paremini silma paista või kaotavad kahele suurele veelgi rohkem hääli?

Sageli on kohaliku omavalitsuse juhi koht hüppelauaks riigikokku. Riigikogu liige Lauri Läänemets, teie olete valimisliidu Tulevikuvald Türi vallavanemakandidaat. Kui teie valimisliit moodustab Türil koalitsiooni ja olete seal suurim partner, siis kas on ikka kindel, et tulete Toompealt Türi vallamajja?

Lauri Läänemets (Tulevikuvald Türi): Juba enne riigikokku pääsemist ütlesin, et kõige ideaalsem oleks omavalitsust juhtida, sest seal saab palju rohkem ära teha. Kui valimisliiduga vallavanemakandidaati valisime, siis oli meil kolm kandidaati: mina, Kati Nõlvak ja Ele Enn. Ei olnud niimoodi, et paneme Lauri. Aga vastus lühidalt on jah.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles