Täiskasvanud õppija nädala raames tunnustatakse aasta õppijat, koolitajat ning õpitegu

Järva Teataja
Copy
Klassiruum
Klassiruum Foto: Arvo Meeks

8. oktoobril tunnustab Haridus- ja Teaduministeerium koostöös ETKA Andrasega täiskasvanud õppijaid, koolitajaid ja õpitegusid. Tunnustamise eesmärgiks on väärtustada õppimist ja õpetamist nii avalikus, era- kui ka kolmandas sektoris.

Täiskasvanuhariduse tunnustamise konkurss ja täiskasvanud õppija nädal leiavad sel aastal aset 24. korda. Aasta õppija tiitlile esitati kevadel kokku 135, aasta koolitaja tiitlile 71 ja aasta õpiteo kategoorias 58 kandidaati.

Suvel valisid maakondlikud komisjonid välja nominendid. Seejärel moodustas Andras koostöös Haridus- ja Teadusministeeriumiga komisjoni, kuhu kuulusid täiskasvanuharidusega seotud organisatsioonide esindajad ning teised osapooled. Üheskoos valiti välja kõikide kategooriate võitjad.

Riikliku ja maakonna tasandi laureaadid saavad teist aastat järjest stiliseeritud rukkilille kujutisega märgised. Need sümboliseerivad täiskasvanuhariduse kõige olulisemat tulemust: õppija uusi väljakutseid ja tema ees avanevat maailma.

Ülekannet täiskasvanud õppija tunnustamisüritusest saab jälgida 8. oktoobril kell 12.00 Postimehe veebi vahendusel. Päevajuht on laulja Tanel Padar, kes on olnud täiskasvanuhariduse eestkõneleja ning õppija-eeskuju kõigile kahtlejatele, kes kunagi õpitee pooleli jätnud. Muusikalisi vahepalasid pakuvad Valter Soosalu harpejiil ning Jakko Maltis puutetundlikul LED-valgusega sämpelpillil.

Täiskasvanud õppija nädalat korraldavad Haridus- ja Teadusministeerium ning ETKA Andras Euroopa Sotsiaalfondi toel. Rohkem infot aasta õppijate, õpitegude ja koolitajate kohta ETKA Andrase kodulehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles