Järva valla poliitikud nõustuvad gümnaasiumivõrku koomale tõmbama

Tiit Reinberg
Copy
Järva vallavolikokku pürgivate erakondade ja valimisliitude valimisdebatt Järva Teataja toimetuses. Laua ümber istuvad Tiit Reinberg (vasakult), Arto Saar, Toomas Tammik, Valdo Helmelaid, Tiina Oraste ja Rait Pihelgas.
Järva vallavolikokku pürgivate erakondade ja valimisliitude valimisdebatt Järva Teataja toimetuses. Laua ümber istuvad Tiit Reinberg (vasakult), Arto Saar, Toomas Tammik, Valdo Helmelaid, Tiina Oraste ja Rait Pihelgas. Foto: Dmitri Kotjuh

Järva vallavolikokku pürgivate erakondade ja valimisliidu vallavanemakandidaadid on seda meelt, et järgmise nelja aasta üks raskemaid otsuseid on gümnaasiumivõrgu korrastus. Poliitikud ei karda öelda, et gümnaasiumihariduse andmine võib vallas lõppeda.

Reformierakonna esimees Kaja Kallas polnud nõus tegema koalitsiooni siis, kui temast ei saa peaministrit. Neli aastat tagasi võitis Järva vallas valimised Reformierakond ja vallavanema koht läks võitjatele. Et jääda koalitsiooni, oli aasta tagasi tehtud võimupöörde järel Reformierakond nõus vallavanema kohast loobuma. Rait Pihelgas, kas see oli ühekordne samm tagasi või võib ka pärast valimisi juhtuda nii, et Reformierakond võidab küll valimised, kuid vallavanem tuleb teisest parteist või valimisliidust?

Rait Pihelgas (Reformierakond): Toonase võimupöörde võti polnud omavalitsuse areng, vaid soov pääseda võimule. Selleks et stabiilsus säiliks ja et vallavalitsuses oleks inimesi, kellel on Järva vallas töötamise kogemust, sai see samm astutud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles