Õpetajad ja tugispetsialistid on 15. novembrini oodatud kandideerima riiklikule haridusstipendiumile

Järva Teataja
Copy
Klassiruum.
Klassiruum. Foto: Arvo Meeks

Stipendiume suurusega kuni 11 000 eurot saavad taotleda Eesti üldhariduskoolide, kutsekoolide ja lasteaedade õpetajad ning tugispetsialistid. Stipendiumid on mõeldud kasutamiseks 2022. aastal ning välja antakse neid kuni viis.

„Õpetajad ja tugispetsialistid töötavad sageli suure koormusega. Igapäevase töö käigus aga sünnivad mitmed head mõtted ja algatused, millega võiks süvitsi tegeleda,“ ütles kantsler Kristi Vinter-Nemvalts ja jätkas: „Riiklik haridusstipendium võimaldab ajutiselt tavapärastest töökohustustest eemalduda ning pühendada aega enda ja valdkonna arendamisele.“

Stipendiumile kandideerimisel tuleb välja valida üks prioriteetne teema, millega omakorda siduda oma arendusteema. 2021. prioriteetsed teemad on: digipedagoogika rakendamine, õpikäsitus ja selle muutumise toetamine ja kaasava hariduse rakendamine. Stipendium on hea võimalus mitmesuguste parimate praktikate (nt distantsõpe, põimõpe jne) analüüsimiseks ja arendamiseks.

Senised stipendiaadid on kasutanud stipendiumiperioodi muuhulgas oma valdkonna uuringute läbi viimiseks, enesetäiendamiseks välisriigis ja õppematerjalide ning -vara väljatöötamiseks.

2020. aastal said riikliku stipendiumi Pärnu Vanalinna põhikooli matemaatikaõpetaja Klaarika Prii, õpetaja Karin Tuvikene Rannu lasteaiast, Haapsalu kutsehariduskeskuse kutseõpetaja Aili Tervonen, Tartu Emajõe kooli mitme aine õpetaja Mairit Trei ning Viljandi Paalalinna sotsiaalpedagoog Karin Kiilaspä.

2019. aastal määrati stipendium Põltsamaa Ühisgümnaasiumi koolipsühholoog Karmen Maikalule.

Esimesi riiklikke stipendiume kasutasid Kuressaare Ametikooli disaini õppesuuna õpetaja Merit Karise, Luunja Midrimaa lasteaia logopeed- eripedagoog Kristel Lempu ja Tallinna Prantsuse Lütseumi inglise keele õpetaja Merike Saar.

Stipendiumile saavad kandideerida õpetajad ja tugispetsialistid, kes vastavad kvalifikatsiooninõuetele ning on töötanud oma ametikohal vähemalt viis aastat.

2022. aastaks antakse välja kuni viis stipendiumit kasutusajaga kuni kuus kuud. Riiklikke haridusstipendiume määratakse tänavu neljandat korda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles