Noored esitasid oma ettepanekud Euroopa tuleviku kujundamiseks

Järva Teataja
Copy
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: Photo by Element5 Digital on Unsplash

10 000 noort osalejat rõhutasid ringmajanduse, mitmekeelsuse ja õigusriigi olulisust tuleviku Euroopas.

8.-9. oktoobril toimus Euroopa noorteüritus EYE 2021, millel arutati enam kui 2000 ideed tuleviku Euroopa kujundamiseks. Kokku osales hübriidüritusel Euroopa Parlamendi Strasbourgi hoones ja veebis enam kui 10 000 noort.

EYE 2021 on osa Euroopa tuleviku konverentsist, mille ideekorje algas koostöös Euroopa noorteorganisatsioonidega juba mais 2021 veebiplatvormil youthideas.eu. Viie kuu jooksul laekus sinna enam kui 2000 ettepanekut, mida arutati EYE 2021 paneelides ja töötubades.

Noored esitasid muuhulgas konkreetsed ideed selleks, et edendada ringmajandust, kaitsta paremini õigusriiki ja Euroopa väärtusi ning parandada võõrkeelte õpetamist ELi koolides.

Kuna hetkel seisavad ELi ees mitmed suured väljakutsed, sealhulgas võitlus kliimamuutustega, COVID-19 pandeemiast taastumine ja rahvusvahelised julgeolekuküsimused, arutasid noored ka ettepanekuid föderaalsema Euroopa loomiseks ning rõhutasid, et ettevõtted peavad vastutama oma tegevuse eest ning heastama keskkonnale ja rahvatervisele tekitatud kahju.

Noorte hulgas enim toetust pälvinud ettepanekud esitatakse Euroopa tuleviku konverentsi täiskogule, mis toimub 22.-23. oktoobril 2021 Strasbourgis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles