Koroonaosakonda juhtiv arst nakatus pereringis (5)

Anne Põder
, ajakirjanik
Copy
Järvamaa haigla koroonaosakonna arstina töötanud Maarja Brause sai raskel ajal ka kogukonna toetust tunda. Näiteks toodi meedikutele haiglasse isegi head ja paremat söögikraami.
Järvamaa haigla koroonaosakonna arstina töötanud Maarja Brause sai raskel ajal ka kogukonna toetust tunda. Näiteks toodi meedikutele haiglasse isegi head ja paremat söögikraami. Foto: Dmitri Kotjuh

Täna hommikul teatas Järvamaa haiglas koroonaosakonna tööd juhtiv arst ja Reformierakonna Türi vallavanema kandidaat Maarja Brause, et on haigestunud koroonasse.

Maarja Brause ütles, et arvestades töökohta eesliinil, eeldaksid kindlasti kõik, et ta nakatus tööpostil, kuid tegelikult see arvatavasti nii polnud. "Koroonaosakonnas kanname ikkagi kaitsevarustust ning sellega on nakatumisvõimalus viidud miinimumini," lausus ta.

Brause sõnul on tema tõenäolisem nakatumise allikas tema lasteaias käiv laps, kes oli enne tema haigestumist juba viis päeva tugevalt köhinud. "Ma ei viinud teda testima lootuses, et tegemist on tavalise sügisese viirusega. Nüüd, kus jäin ka ise haigeks ja sain testil positiivse tulemuse, võin arvata, et ka tema köha oli koroonast tingitud," selgitas ta.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles