Avatud Galeriis saab varsti uudistada uut näitust

Järva Teataja
Copy
Foto: Erakogu

Paide muusika- ja teatrimaja Avatud Galeriis avatakse esmaspäeval kl 16.30 Malle Kera näitus “Aeg iseendale”.

Malle Kera on sündinud Võrumaal Rõuges. Pärast kunstiõpinguid Tartus on ta kunstile truuks jäänud tänase päevani. Tema hobist on saanud tema töö. Paides on Malle elanud 12 aastat, sellest seitse olnud kunstiõpetaja Paides. Plakatil oleva vahtralehtedega akvarelli tegi Malle alles paar nädalat tagasi oma vanematele nende 65. pulmapäevaks, nad kannavad perenime Vaher.

Näitus on üleval Paide muusika- ja teatrimaja väikese saali eesruumis, seal toimub ka avamine.

Malle Kera näitusest:

"Iseennast ei tohi unustada, aega iseendale tuleb leida või siis lihtsalt võtta. Sellest ka näituse pealkiri. Minu hingele pakub kosutust maalimine, viltimine, kalligraafia ja põnevatel koolitustel osalemine. Keerulisel covid-viiruse ajal kaotasin iseennast ja sain üsna valusalt pihta. Suurte piirangute ajal kevadel oli aega kodus pusida, iseenda sisse vaadata ja leida teadmatusele ja hirmudele „rohtu”. Viltisin suure tulilinnu, soovides ka ise fööniksina tuhast tõusta. Esimesel koroonakevadel pakkuski mulle enim unustust viltimisnõelaga toksimine, see rahustas ja viis mõtted mujale.

Käesolevale näitusele valisin nelja viimase aasta akvarellimaalid, villapildid ja segatehnikas valminud tööd. Uus kunstisuund mixed media ehk segatehnika võlus mind kohe, kui esimesel koolitusel käisin, see on üks suur taaskasutus ja imeline loovtehnika. Igaühel kujuneb välja oma stiil ja tehnikad ning sündmused, mida jäädvustada. Minul on kaks võtmesõna – nodi ja ilu-tilu-lilu. Veendu ise kui palju vidinaid ja sahtlites leitut saab ära kasutada. Veidi sära, pilgu püüdmise kohale miskit veel ja valmis ta ongi. Iga sentimeeter pildil kõneleb.“

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles