Õpilaspreemia saanu julgustab muredest rääkima

Merit Männi
, ajakirjanik
Copy
Helmi Tohvelmani preemia pälvinud Emili Heinaste ütleb, et pärast põhikooli lõpetamist valib ta edasiõppimiseks mõne gümnaasiumi maakonnast väljaspool. «Tahaks rohkem näha ja kogeda,» sõnab ta.
Helmi Tohvelmani preemia pälvinud Emili Heinaste ütleb, et pärast põhikooli lõpetamist valib ta edasiõppimiseks mõne gümnaasiumi maakonnast väljaspool. «Tahaks rohkem näha ja kogeda,» sõnab ta. Foto: Dmitri Kotjuh

Tänavuse Helmi Tohvelmani nimelise maakoolide eduka õpilase preemia laureaadi Emili Heinaste meelest pole kaks viimast õppeaastat olnud kerged kellelegi. Isegi mitte temale, edukale õpilasele, kes kooli kõrvalt jõuab tegeleda lugematute hobidega. Ent tema leiab jõudu oma meelisharrastusest – tantsimisest.

Kolmapäeval oli Väätsa mõisa saal pidulikku ootusärevust täis. Tähistati Väätsa mailt sirgunud tantsuõpetaja Helmi Tohvelmani 121. sünniaastapäeva ja nagu tavaks, kuulutati välja Tohvelmani-nimeline maakoolide eduka õpilase preemia laureaat.

Kandidaate oli tänavu viis, nende hulgas ka Väätsa kooli õpilane Emili Heinaste, kelle nime kooli direktori Anneli Mandi ütlust mööda preemia konkursi komisjon üksmeelselt esile tõstis ja otsuse vastu võttis: preemia saab Emili.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles