Eesti populaarseim aktsiamäng tuleb rekordilise auhinnafondiga

Järva Teataja
Copy
Foto: Margus Ansu

Sellest nädalast saab end kirja panna Eesti populaarseimale aktsiamängule „Börsihai“, mille peaauhinnaks on juubeliaasta puhul lausa 10 000 eurot.

LHV korraldatav „Börsihai“ toimub tänavu juba 20. korda. Novembri esimesel päeval algava ja kolm nädalat kestva aktsiamängu eesmärk on anda investeerimishuvilistele börsil kauplemise kogemus ilma päris rahaga riskimata ning selgitada välja parim virtuaalse portfelli kasvataja.

LHV maaklertegevuse juhi Sander Pikkeli sõnul on „Börsihai“ hea võimalus just uutele investoritele ja neile, kes investeerimismaailma sisenemiseks alles julgust koguvad. „Virtuaalse rahaga aktsiamäng on ideaalne koht, kus esimesed börsil kauplemise viljad ja vitsad kätte saada. Igaüks saab valida endale sobiva strateegia, teha tehinguid täpselt nii, nagu neid tehakse börsil päris rahaga kaubeldes ja võrrelda end nii sõprade kui ka mitmete kogenud investoritega,“ ütles Pikkel.

Viimased aastad on näidanud, et mäng on väga populaarne ka koolinoorte hulgas. Näiteks mullu võttis mängust osa 1100 koolinoort 55 õppeasutusest. „Oleme saanud paljudelt koolidelt tagasisidet, et aktsiamängul on kindel koht nende majandusõpilaste hulgas. Selle heaks tõestuseks on ka eelmise aasta üldvõitja, kelleks oli 18-aastane koolinoor,“ lisas Pikkel.

„Börsihai“ 20. juubeli puhul on auhinnafond rekordilised 13 200 eurot. Üldvõitja saab auhinnaks 10 000 eurot, investeerimisteemalise raamatu, 2 piletit Investor Toomase konverentsile ja enda valikul kas Äripäeva või Delovõje Vedomosti digilehe lugemisõiguse üheks aastaks. Lisaks premeeritakse ka parimat koolinoort, kes saab auhinnaks 1000 eurot, samuti investeerimisteemalise raamatu ja pooleaastase digilehe lugemisõiguse. Iga mängunädala lõpus premeeritakse ka nädala jooksul oma portfelli enim kasvatanud osalejat ja koolinoort vastavalt 1000 ja 100 euroga.

Osalema on oodatud igas vanuses ja erinevate kogemustega investeerimishuvilised ning osalemine on kõigile tasuta. Eraldi arvestust peetakse parima noore ehk kuni 19-aastase investori leidmiseks. Lisaks on oodatud mängust osa võtma ka firmade, koolide jm kollektiivide meeskonnad, et leida, kes on klassi parim rahakasvataja või võrrelda, millises firmas töötavad kõige osavamad börsihaid. Meeskonda kuulumist saab märkida mänguportfelli avamisel.

Börsihaid alustavad heitlust 1. novembril ehk ajal, mil ettevõtete III kvartali tulemuste avalikustamise hooaeg käib täie hooga.

Iga börsihai saab virtuaalportfelli, mille väärtuseks on mängu alguses 10 000 dollarit ning igal tööpäeval kuni mängu lõpuni kantakse sinna lisaks veel 1000 dollarit. Portfelli lisatud rahaga saab osaleja hakata oma aktsiaportfelli üles ehitama Standard & Poor’s 500 indeksi aktsiatest.

Mäng kestab 1. novembrist kuni 19. novembrini 2021 ja võitjaks on mängija, kelle portfell on 19. novembri seisuga kõige rohkem väärt. Mängule saab end kirja panna alates tänasest, 18. oktoobrist kuni mängu lõpuni. Selleks tuleb külastada mängu lehte aadressil lhv.ee/hai ning registreerida oma portfell. Portfelli registreerimisel võib ära märkida oma töökoha, kooli või sõpruskonna, et lihtsustada võistluskäigu jälgimist selle liikmete vahel.

LHV on investeerimismängu „Börsihai“ korraldanud juba 20 aastat ning kokku on aastate jooksul mängust osa võtnud üle 35 000 investeerimishuvilise. Mullusest lahingust väljus võitjana ka koolinoorte arvestuses osalenud Romeo Rebel, kes suutis kolme nädalaga oma investeeringuid kasvatada 47,49% võrra.

Registreerumine ja lisainfo: lhv.ee/hai

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles