Kui politsei kontrollib, siis kannab näomaske 80-85% inimestest

Järva Teataja
Copy
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Paide politseijaoskonna piirkonnavanem Priit Söörd selgitas, et seni on Järvamaal olukord koroonarindel olnud rahulik. “Nakatumisnäitajad tõusevad aga igapäevaselt,” nentis ta.

Söörd ütles, et seni on nad kontrollinud valdavalt toitlustuskohti, kaubanduskeskusi, ühistransporti, kuid ka kirikuid. “Avalikus ruumis vaatame, kas inimesed kannavad maski ja kohapealse söömisvõimalusega toitlustuskohtades kontrollime, kas ettevõtted kontrollivad COVID tõendeid,“ avaldas ta. “Üldiselt on inimestel kõik olnud korras- kui politsei kontrollib, siis kannab näomaske 80-85% inimestest ja ettevõtted kontrollivad. Siiski, kui politseid ei ole, siis on pilt paraku mõneti teine. Seda, et osades kohtades inimesi ei kontrollita või viiakse kontroll läbi näiliselt, näitab ka meile laekunud kaebuste hulk.”

Ühtegi sellist inimest, kes näomaski mittekandmise soovist politseinikega pikemasse vestlusesse on tahtnud laskuda, Söörd ega tema kolleegid välja tuua ei osanud. Nii ei ole ka vastavaid väärteomenetlusi oktoobri alguse seisuga Järvamaal alustatud. “Pahaseid inimesi on olnud, kuid tõsisemaid arusaamatusi olnud ei ole,” sõnas ta. “Asi on seni piirdunud vestluse ja vajadusel näomaski andmisega.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles