Nulleelarvega valminud restoran püüab aastapreemiat

Järva Teataja
Copy
ETV saates "Restoran 0" asuvad Põhjaka peakokad Ott Tomik ja Märt Metsallik koos disainer Hannes Praksiga looma endisesse pesumajja toidukohta.
ETV saates "Restoran 0" asuvad Põhjaka peakokad Ott Tomik ja Märt Metsallik koos disainer Hannes Praksiga looma endisesse pesumajja toidukohta. Foto: Jarmo Liivak

Septembri alguses jõudis ETV ekraanile eksperimentaalne saatesari "Restoran 0", mis on unikaalne pilguheit kolme mehe hullumeelsele unistusele ehitada ühe nädalaga valmis restoran. Nulleelarvega vanasse pesumajja rajatud restoran, mille juures tegevad ka Põhjaka restorani kokad Ott Tomik ja Märt Metsallik, jõudis Eesti sisearhitektide liidu aastapreemiate 15 nominendi hulka.

Põhjaka mõisarestorani peakokad Ott Tomik ja Märt Metsallik koos disainer Hannes Praksiga asusid Viljandi endisesse pesumajja looma toidukohta, proovides teha seda null-suuruse eelarve, meeletu taaskasutamise ja üliväikese rohelise jalajäljega. Loomulikult tehti restorani ehitustööde kõrvalt ka iga päev süüa.

Saatesari "Restoran 0" püüab isutekitava toidutegemise ja nutika ehitamise kõrval mõtestada seda, kuidas maailmas jätkusuutlikult ja rahulikult elada ajal, mil ökokatastroof parajasti pärale on jõudmas. Teisalt on tegu dokumentaalsaatega põnevast inimkooslusest, kes väheste öötundidega nädalal esialgu võimatuna näiva ülesandega hakkama püüavad saada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles