Ilm kisub kõledaks: lähipäevadel möllab tuul ja võib tulla ka lörtsi

Järva Teataja
Copy
Vihmane sügisilm.
Vihmane sügisilm. Foto: Urmas Luik

Riigi ilmateenistus ennustab lähipäevadeks küllaltki kõledat sügisilma: puhub vali tuul ja mõnel päeval võib sadada lörtsi või lumekruupe.

Kolmapäeval (20.10) jõuab aktiivne madalrõhkkond Norra rannikule, edasi Botnia lahe äärde ja laieneb jõuliselt üle Skandinaavia ja Läänemere ning tõstab meil öösel lõuna- ja kagutuule tugevaks. Sadu laieneb Eesti lääneservast Peipsi äärde, sisemaal võib algul ka lörtsi tulla, aga siis läheb kiiresti vihmaks üle. Päev on vihmane ning väga tugeva lõuna- ja edelatuulega. Öine miinimum langeb öö hakul idapoolsetes maakondades veel alla 0°C, lääne pool on 2..7°C piires, hommikuks tõuseb. Päeval algab soojema õhumassi sissetung ja Lääne-Eestis tõusevad termomeetrinäidud 10..13°C-ni, ida pool piirduvad 2..7°C-ga, aga sealgi õhtuks tõuseb.

Ilm kolmapäeval
Ilm kolmapäeval Foto: kuvatõmmis: ilmateenistus.ee

Neljapäeval (21.10) kaugeneb madalrõhkkond Lapimaa poole, aga selle lõunaserv katab Läänemere ümbrust. Öösel sajab sagedasti vihma, päeval on sajuhooge harvem. Puhub väga tugev edelatuul. Õhutemperatuur on öösel 10°C ümber, päevased maksimumid tõusevad 11..15°C-ni.

Ilm neljapäeval
Ilm neljapäeval Foto: kuvatõmmis: ilmateenistus.ee

Reedel (22.10) kandub madalrõhkkonna raskuspunkt Venemaa põhjaalade poole, aga selle läänepoolne serv katab kogu Põhja-Euroopat. Eesti kohale kandub vihmahooge. Puhub väga tugev lõuna- ja edelatuul. Õhutemperatuur on ööpäevaringselt 5..10°C piires.

Laupäeval (23.10) ulatub Venemaa põhjalade kohal tiirleva madalrõhkkonna edelaserv veel Läänemere äärde. Tuul pöördub edelast läände ja loodesse, algab jaheduse sissetung ning vihmahoogude sekka tuleb kohati kas lörtsi või lumekruupe. Õhutemperatuur on öösel 0..+5, rannikul paar-kolm kraadi enam, päeval 5..8°C.

Pühapäeval (24.10) madalrõhkkond eemaldub Venemaale ja tõusva õhurõhu foonil saju võimalus väheneb, aga lühiajaliste sajuhoogude võimalust välistada ei saa, seda eelkõige päevasel ajal. Loodevoolus lisandub külma ja öine õhutemperatuur on -3..+2°C piires, vaid rannikul jääb üle 5°C, päeval 3..6°C.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles