EKREle pakutakse Türil vallavanema kohta

Tiit Reinberg
Copy
Kuigi ERKEl on Türi vallavolikogus kolm korda vähem kohti kui valimisliitudel, võib erakonna esinumbrist Elar Niglasest saada uus vallavanem.
Kuigi ERKEl on Türi vallavolikogus kolm korda vähem kohti kui valimisliitudel, võib erakonna esinumbrist Elar Niglasest saada uus vallavanem. Foto: Dmitri Kotjuh

Kohe, kui tulemused valimisööl selgusid, ütles Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) Türi esinumber Elar Niglas, et nende erakonnast pole Türi vallas enam võimalik mööda vaadata. «Meiega peab arvestama. Meie saame valimisliitude vahel kaalukeeleks,» rõhutas ta. «Seda positsiooni ei kavatse me raisata, vaid seisame igati oma põhimõtete eest.»

Türil valimised võitnud valimisliit Tulevikuvald Türi, EKRE ja Reformierakond istusid ühise laua taha juba esmaspäeva hommikul. Teisipäeva hommikul olid kolm poolt optimistlikud selles suhtes, et saavad pärastlõunal jagada avalikkusele teavet, et koalitsiooniläbirääkimised on ametlikult alanud.

Teisipäeval ei tulnud sealt aga piuksugi. Kolmapäeval istusid EKRE ja valimisliidu inimesed uuesti koos. Enne koosolekut ei julgenud keegi väita, millega see lõpeb. «No ma pakun, et 80protsendise tõenäosusega koalitsioon luuakse,» ennustas üks osaline.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles