FOTOD ⟩ Tormine öö tõi päästjatele palju tööd

Järva Teataja
Copy

Riigi ilmateenistus on andnud kogu riigile tormihoiatuse. Järvamaa on saanud esimese taseme tormihoiatuse ning vali tuul on päästjatele juba palju tööd toonud. 

Teiste seas on palju tööd jagunud ka Järva-Jaani vabatahtlikele päästjatele. Öösel kell 1.18 said päästjad teate liiklustakistusest. Tormiga oli langenud puu risti üle maantee. Päästjad eemaldasidd puu ja pühkisid tee okstest puhtaks.

Järgmine väljakutse teele langenud puu kohta saadi juba kell 2.16.

Ka pärast seda ei saanud päästjad kauaks puhkama jääda, sest kell 5.18 asuti järjekordset puud teelt eemaldama. Seekord oli teele langenud ligi 40 vm läbimõõduga puu, mille eemaldamiseks tuli appi võtta ka saag.

Kell 7.26 eemaldati sõiduteelt järjekordne puu.

Tegus öö oli ka Aravete päästekomandol.

Päästeamet andis teada, et eile õhtul alanud sügistorm on toonud päästjatele ööpäeva jooksul 350 väljakutset, neist 269 juhul likvideeriti tormi põhjustatud tagajärgi.

„Enim on selle sügise esimene suurem torm puudutanud Eesti rannikualasid, kuid iiliti räsis tuul ka mandrit. Viimase 24 tunni jooksul käisid päästjad 269 korral kõrvaldamas tormi tekitatud tagajärgi, enamasti on tegemist olnud teedele või elektriliinidele langenud puudega,“ rääkis Päästeameti vastutav korrapidaja Indrek Ints.

Ilmateenistuse prognoosi kohaselt püsib tugev tuul ka täna, kuid pärastlõunal hakkab tuul saartelt alates järk-järgult nõrgenema. Kuna päeval püsib tuul veel tugev, soovitab Päästeamet võimalusel püsida kodus. Neil, kel on siiski tarvis liigelda, tasub arvestada, et muutlike olude tõttu võib sihtpunkti jõudmine võtta tavapärasest rohkem aega.

Elektrikatkestustest saab anda teada rakenduses MARU või telefoninumbril 1343. Raskemate ja otsest ohtu põhjustavate purustuste kohta saab teavitada Häirekeskust telefonil 112.

Tormi ajal

  • Püsi võimalusel siseruumides.
  • Väldi autosõitu. Kui sõit on siiski vältimatu, vali sobiv sõidukiirus ning arvesta teele langeda võivate puude või muude võimalike takistustega.
  • Hoia eemale maha langenud elektriliinidest. Teavita neist Elektrilevi rikketelefoni numbril 1343 või anna rikkest teada rakenduses MARU aadressil maru.elektrilevi.ee.
  • Inimvigastuste ja eluohtlike olukordade puhul teavita Häirekeskust telefonil 112.
  • Võimalusel väldi kütmist. Korsten võib tugeva tuule tõttu suitsu tuppa ajada.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles