PAIde lasteaeda tabas koroonalaine

Järva Teataja
Copy
Paide lasteaia Lillepai maja. Pilt on illustratiivne.
Paide lasteaia Lillepai maja. Pilt on illustratiivne. Foto: Dmitri Kotjuh

"Järgmisest nädalast palume koju jätta kõik lapsed, kelle vanematel selleks võimalus on, et nakatumisahel katkestada," ütles PAIde lasteaia direktor Ele Enn.

Paide linna kodulehel antakse teada, et koroonapositiivse diagnoosi on andnud hetkel kuus lasteaia töötajat. Isolatsiooni jäävad kõik kokkupuutel olnud vaktsineerimata töötajad ning koju jäid tervist jälgima ka vaktsineeritud töötajad.

Täna suunati koju Päikesepai rühma lapsed, kellega haigestunud töötajatel on kontaktid olnud kõige tihedamad. Laste tervist tuleb jälgida ka teistes rühmades, kes viibivad hetkel kergisolatsioonis: Päikesepai, Tähepai ja Vikerkaarepai lapsed. Lapsevanemaid on teavitatud ning kontaktsete kaardistamine veel käib.

Järgmisel nädalal on koolidel vaheaeg, mistõttu loodavad lasteaiad näha ka vähem lapsi oma majades. PAIde lasteaed avas valverühmad (juhendajad ei pruugi olla samad, kes tavapäraselt), et neil lastel, kelle vanematel pole võimalik koju jääda, oleks hoiu võimalus siiski tagatud. Laste üle andmine toimub endiselt õues ning majja sisenejatele kehtib maskikohutus.

1. novembrini on avatud Tallinna tn 49 majas kaks valverühma ja Kastani tn 6 majas jäävad avatuks Päikesepai (kergisolatsioonis), Vikerkaar ja Tähepai (kergisolatsioonis), valverühm Vihmapais. Kuni esimese novembrini ei toimu ujumisi ega teisi lisaõppetegevusi.

PAIde lasteaed püüab tavapärase töörütmi taastada 1. novembrist.

Lasteaed palub igasugusesse haigustunnustesse suhtuda tõsiselt. 

"Jää koheselt koju nii köha, nohu, pea- või kõhuvalu korral ning kui tunned ootamatut väsimust või nõrkust. Helista esimesel võimalusel oma perearstile, et leppida kokku aeg testimiseks ning hoidu kontaktidest," annab lasteaed vanematele nõu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles