Kriisiolukord pansionaadis: appi oodatakse vabatahtlikke (1)

Järva Teataja
Copy
Paide pansionaat.
Paide pansionaat. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Koroonaviirus on jõudsalt räsinud Paide pansionaati, kus on haigestunud suur osa töötajatest ning praegu tuleb läbi ajada vaid käputäie töötajatega. Seetõttu on pansionaat olukorras, et oma jõududega enam hakkama ei saada ja igasugune vabatahtlike abi on kiiresti oodatud.

Pansionaadi juhataja Helle Külljastinen nentis, et olukord on väga kriitiline ja praegu tuleb kuuel töötajal ära teha kõik tööd: klientide hooldamine, toitmine, koristamine ja toiduvalmistamine. Pansionaadis on enam kui 70 klienti.

Külljastineni sõnul on vabatahtlike abi väga oodatud ja pansionaadiga võib ühendust võtta esimesel võimalusel, helistades telefoninumbril 53 422 248. Abilisi vajatakse vähemalt nädalaks, sest juhataja selgitusel naasevad esimesed tervenenud töötajad tuleva nädala teises pooles.

Vabatahtlike abi läheb vaja nii köögis kui klientide hooldamise ja toitmise juures. Samuti on abi vaja toidu jaotamisel, sest nakkusohu minimeerimiseks kliendid ühes ruumis koos ei söö vaid toit viiakse tubadesse. „Mähkmevahetusega vabatahtlikud tegelema ei pea, see on vast liiga spetsiifiline ja selle töö saavad meie inimesed tehtud. Aga kööki on väga abilisi vaja,” märkis Külljastinen.

Vabatahtlikud varustatakse vajalike töövahenditega pansionaadi poolt ja nende töö on tasustatud. Vabatahtlikud peavad olema vaktsineeritud.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles