Sügistorm lennutas batuute ja viis oma kohalt minema kasvuhoone

Järva Teataja
Copy
Torm Merivälja muulil.
Torm Merivälja muulil. Foto: Eero Vabamägi/Postimees

Möödunud nädalal üle Eesti laiali laotunud torm tõi kaasa ka hulga kindlustusjuhtumeid. ERGO kindlustusele on tänaseks esitatud üle 30 kahjuavalduse kogusummas 45 000 eurot, kuid kindlustusandja sõnul on tegemist alles esialgse hinnanguga ja teateid tuleb kindlasti juurde.

Neljapäeva, 21. oktoobri õhtust alates möllanud tormituuled tekitasid peamiselt kahjusid hoonetele ja kodusele varale, millega seoses on 25. oktoobri lõunaks esitatud ERGO kindlustusele 24 kahjuavaldust. Pooled nendest juhtumitest leidsid aset Harjumaal. Sõidukitega seotude kahjudest on teatatud viiel korral, mis kõik olid seotud tuule mõjul teele või autole langenud puudega. Sõidukikahjud toimusid Kesk- ja Lõuna-Eestis.

ERGO kahjukäsitlusvaldkonna juhi Caterina Lepvaltsi sõnul oli juhtumite põhjuseks valdavalt tugev tuul. „Nagu varasemaltki tormituultega, nii läks ka seekord lendu nii mõnigi batuut, tugev tormituul puhus kokku ühe välibasseini ja lennutas oma kohalt kasvuhoone. Palju kahju tekitasid hoonetele või piirdeaedadel langenud puud, torm kahjustas katuseid ja fassaadi. Varasema kogemuse põhjal võime öelda, et selle nädala jooksul tuleb kahjuteateid kindlasti veel juurde ja hetkel teatud kahjude summa 45 000 eurot on väga esialgne hinnang.“

Lepvalts lisas, et tormikahjude vältimine ei ole sageli võimalik, aga näiteks batuudid, aiamööbel ja muud sarnased esemed, mis tuule alla võivad võtta, tuleks tormi eel siiski korralikult kinnitada või õuelt ära tõsta. „Enne sügistormide saabumist soovitan kindlasti üle vaadata hooneid ümbritsevad puud, kas seal on ehk vanu oksi, mis võivad kergesti murduda ja millegi väärtusliku peale kukkuda. Sageli võib selline olukord kaasa tuua ka hüvitamiskohustuse kolmandate isikute ees, kui ühe naabri õuel asuva puu oks maandub naabri autol või katusel,“ pani Lepvalts südamele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles