Paide muusika- ja teatrimaja balletilavastuses astub üles 30 väikest ja suurt tantsijat

Kuido Saarpuu
Copy
Hetk proovist.
Hetk proovist. Foto: Erakogu

Laupäeval, 30. oktoobril kl 14 etendub Paide muusika- ja teatrimajas tantsulavastus „Okasroosike“, kus astuvad üles enam kui 30 väikest ja suurt baleriini. Tegemist on Paide muusika- ja teatrimaja balletistuudio uue tantsuetendusega, mis pühendatud stuudio viiendale hooajale.

Etendus pidi lavale jõudma juba kevadel, ent lükkus seoses koroonapiirangutega sügisesse. Lavastus põhineb kahe muinasjutu „Okasroosike“ ja „Uinuv kaunitar“ ainetel. Lavastuse autor ning koreograaf on balletistuudio õpetaja Sanna Kondas. Kondase sõnul inspireeris teda etendust looma Pjotr Tšaikovski muusika. „Tšaikovski balletimuusika on ääretult kaunis, lisaks inspireeris muidugi ka see lugu. Etenduses löövad kaasa lapsed alates 4. eluaastast kuni täiskasvanuteni välja. On ka neid, kes alustasid balletiõpinguid alles sel aastal,“ rääkis Sanna Kondas.

Et lavastus järgib tuntud muinasjuttude süžeeliini, on laval ka hulk karaktereid - kuningannat kehastab Martha-Beryl Grauberg, Okasroosike on Johanna Kristiina Meesak, kuri nõid Carabos Martha Marii Ivanov ning prints Mirko Rohtjärv. Õukonnadaamide ja lillehaldjate kostüümid on valminud Marje-Ly Rebase käe all. Külalisena teeb kaasa Kaie Kõrbi balletistuudio.

PAMTi balletistuudiol on käimas kuues hooaeg, stuudio töös osaleb ligi poolsada last, noort ja täiskasvanut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles