Korteriühistud rajavad ohtlike puude asemele mängupargi

Anne Põder
, ajakirjanik
Copy
Korteriühistute juhatuste liikmed Saima Kams (vasakul) Pärna 8st ja Joanna Aun Pärna 6st võtsid eest vedada suure töö, mille tulemusel peaks majadevaheline plats saama uue haljastuse ja lapsed tänapäevase mänguväljaku.
Korteriühistute juhatuste liikmed Saima Kams (vasakul) Pärna 8st ja Joanna Aun Pärna 6st võtsid eest vedada suure töö, mille tulemusel peaks majadevaheline plats saama uue haljastuse ja lapsed tänapäevase mänguväljaku. Foto: Dmitri Kotjuh

Puude mahavõtt teeb rohelust armastavas Eestis alati muret. Kui kusagil võetakse suuremat sorti puudelangetus ette, on sageli riid majas ja inimesed on valmis end isegi puude külge aheldama. Koigi kortermajade vahel läks asi teisiti. Ajahambast puretud puudesalu raiuti maha elanike heakskiidul ja ametnike loal.

Korteriühistute Pärna 6 ja 8 palvel puude mahavõtmist vahendanud haldusfirma Kvatro haldusjuht Margus Vilmre ütles, et murega metsistunud vanadest puudest lahti saada pöördusid tema poole ühistute juhid, kes olid saanud selleks volituse üldkoosolekutel. «Päris niisama ei tohi kusagil puid maha võtta. Kuna Kvatro on majaühistuid haldav firma, siis küsisidki nad asjaajamisel ja puude langetamise korraldamisel meie abi,» lausus ta.

Vilmre selgitust mööda pidid esmalt puud üle vaatama ja oma hinnangu andma arborist ja valla keskkonnaspetsialist ning nende nõusolekul tuli saada ametlik raieluba. «See kõik nõudis palju asjaajamist, kohtumiste korraldamist ja paberimäärimist,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles