Mets annab välja piparkoogivorme ja tööriistu

Merit Männi
, ajakirjanik
Copy

«Teeme ära!» ja maailmakoristuspäev on juba pika tavaga ettevõtmised, mille käigus korrastavad paljud inimesed kas koduümbrust või avalikku ruumi. Kraavidest korjatakse kokku autoaknast sinna lennutatud prügi ja metsaalused kraamitakse puhtaks seal kõrguvatest rehvihunnikutest. Kõikjale koristajad ei jõua ning ikka ja jälle tuleb tõdeda, et mets on endiselt paljude meelest paik, kuhu prügi viia.

Eelmisel nädalal silmas Järva-Jaani päevakeskuse juhataja Ines Kurvits Jalgsema kandis metsateel koeraga jalutades kraavis esmalt valgeid lauajuppe. Lähemalt uurides selgus, et peale valgeks värvitud laudade oli seal veel hulk muudki. Leitut veel lähemalt uudistades võis kokkuvõtlikult öelda, et keegi on esmalt tühjaks kraaminud kas garaaži või töötoa ja seejärel riidekapi ning leidnud, et metsateeäärne kraav on kõike seda ladustada parim paik.

«Seal oli kõike, eelkõige igasuguseid tööriistu, nagu haamrid, kruvikeerajad, saag, mutrid-poldid, kaablid, mutrivõtmed, viilid, peitlid,» lausus Kurvits.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles