Aasta loom soovib kuulda luuletusi

Järva Teataja
Copy
Rott
Rott Foto: Shutterstock

Eesti Loodusmuuseum, MTÜ Aasta Loom, Tallinna Loomaaed ja Looduskalender.ee kutsuvad taas osalema aasta looma teemalisel luulevõistlusel, mille peategelaseks 2021. aastal rott.

Parimaid kirjutajaid premeeritakse ekskursiooniga Tallinna Loomaaias.

Kuigi rotid on inimestega külg külje kõrval elanud juba aastasadu, on neile nii teaduses kui ka kirjanduses tähelepanu pööratud teenimatult vähe. Aasta looma luulevõistlus on võimalus parandada vigu ja tõsta rott poeetilisele aukohale.

Kuigi konkursile on ennekõike oodatud erinevates luulevormides kirjutised, ei põlata ära ka proosateoseid. Kõikidest saabunud töödest valitakse välja parimad, mille autorid viiakse aasta loomaga tutvuma Tallinna Loomaaeda. Looduskalender.ee meeskonna lemmikud kirjatükid avaldatakse Looduskalender.ee portaalis ning Eesti Loodusmuuseumi kollektiivi lemmikud leiavad tee Loodusmuuseumi kodulehele ning sotsiaalmeedia kanalitesse.

Võistlusel osalemiseks saada maksimaalselt 1000 tähemärgi pikkune teos märksõnaga „Luulevõistlus“ hiljemalt 21. novembriks 2021 aadressile muuseum@loodusmuuseum.ee. Võitjad selguvad 2.detsember ning nendega võetakse ühendust.

Inspiratsiooni võid leida Andrei Miljutini videoloengust, Looduskalender.ee kodulehelt ning Eesti Terioloogia Seltsi kodulehel olevast Eesti imetajate tundmaõppimise teejuhist.

Võistlust korraldavad MTÜ Aasta Loom, Eesti Loodusmuuseum, Tallinna Loomaaed ja Looduskalender.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles