Saada vihje

Kitsaks jäänud koduköök laienes keldrisse

Copy
Et Maie Pihli ei oska töötu olla, otsustas ta hakata väikeettevõtjaks ja tegeleda sellega, mida ta kõige paremini mõistab – küpsetamisega.
Et Maie Pihli ei oska töötu olla, otsustas ta hakata väikeettevõtjaks ja tegeleda sellega, mida ta kõige paremini mõistab – küpsetamisega. Foto: Dmitri Kotjuh

Viis aastat tagasi jõudis Paides Soo tänaval asuv kortermaja laiemalt meediapilti selle tõttu, et sellest nõukaaegsest majast sai remondi käigus moodne päikesepaneelide ja Prantsuse rõdudega neljakorruseline elamu, mis elanike meelest on uhkeim maakonnas.

Nüüd on sel majal üks uhkusefaktor juures. Kui paljude kortermajade elanikel on hommikuti võimalus susside sahinal tõtata kondiitri juurde, et kohvi kõrvale karbitäis makroone või suus sulavaid kaneelisaiu tuua?

Kui kõik ausalt ära rääkida, siis selle kortermaja keldris pole avatud pagarikoda ega kohvikut. Kuigi maja ümber leviva magusa lõhna tõttu justkui eeldada võiks. Küll on keldrikorrusel ühest ruumist, mille põrandat katsid kunagi koledad pruunid plaadid ning kus hoiti vaipu, rattaid ja muud kraami, saanud hele valgusküllane koht, kus Maie Pihl neid eespool nimetatud hõrgutisi valmistab. Peale makroonide ja saiade on veel torte, pulgakooke ja muud magusat. Kui kunded soovivad, siis ka midagi soolast. Näiteks võileivatorte.

Tagasi üles