Paide noored pürivad täna meisterhäkkeriteks

Anne Põder
, ajakirjanik
Copy
Paide noored panevad oma küberoskused proovile rahvuscahelisel võistlusel Cyber Battle of Estonia 2021.
Paide noored panevad oma küberoskused proovile rahvuscahelisel võistlusel Cyber Battle of Estonia 2021. Foto: Margit Udam

Täna toimub Tartus Eesti suurim kübervõistlus Cyber Battle of Estonia 2021, kus 15-21 aastased noored selgitavad välja, kes suudavad kõige edukamalt kaitsta oma kodu, kodulinna ja riiki küberrünnakute eest. Võistlustules on ka Paide noored.

Tartu Ülikooli spordihoones lähevad võistlustulle 15 viieliikmelist võistkonda Tallinnast, Tartust, Paidest, Pärnust ja Narvast. Viie linna parimad võistkonnad selgitati välja enam kui 500 noore seast, kes sel suvel kogunesid ligi nädalaks küberõppe treeninglaagritesse, mis lõppesid eelvõistlustega.

Suur finaal algas kell 10. Kaheksa tunni jooksul peavad noored lahendama kuni 20 erineva raskusastmega ülesannet, mille teemadeks on tark kodu, tark linn ja tark õhuruum, ning mille stsenaariumite autoriteks on Eesti parimad küberturbe eksperdid. Võistlus toimub samal mängulisel küberharjutusväljakul, mida on õppustel kasutanud paljude riikide valitsused, rahvusvahelised organisatsioonid ja suurettevõtted.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles