Tagasi Kooli toob kohtumised töömaailmaga iga Eestimaa õpilaseni

Järva Teataja
Copy
Reedel annab president Kersti Kaljulaid viimase e-külalistunni mittetulundusühingu Tagasi Kooli algatatud ettevõtmisel «100 e-külalistundi».
Reedel annab president Kersti Kaljulaid viimase e-külalistunni mittetulundusühingu Tagasi Kooli algatatud ettevõtmisel «100 e-külalistundi». Foto: EV100/tagasikool.ee

Haridusalgatus Tagasi Kooli lõi nutika platvormi, mis viib kiirelt ja lihtsalt klassi ette külalisõpetajad ehk oma ala asjatundjad, kes soovivad noorte haridusse panustada. Eesmärk on tuua kohtumised töömaailmaga iga Eestimaa õpilaseni, et aidata noortel leida oma tee.

Tagasi Kooli tegevjuht Teibi Torm nendib, et paljud gümnasistid ei tea oma kutsumust ja teevad edasiõppimise ning karjäärivaliku üsna juhuslikult. “Piiratud teadmiste põhjal tehtud otsused põhjustavad ebakindlust ja eriala katkestamist,” põhjendas Torm. “Isegi, kui noor on kooli ajal oma kutsumuse leidnud, otsib ta sellele kinnitust. Oleme aastate jooksul näinud, et asjakohast infot ja vajalikku sissevaadet erinevatesse erialadesse saavad õpilasele anda just huvipakkuva ameti või valdkonna esindajad,” jagab Torm uue platvormi loomise vajadust.

Külalisõpetaja ja Coop Panga juht Margus Rink, kes nimetati tänavu aasta parimaks juhiks, koges töömaailmaga kohtumise tähtsust juba kooliajal. “Olin kindel, et minust saab põllumees nagu minu vanemad. Gümnaasiumi ajal ühes tunnis klassi ees esinenud külalisõpetaja pani mind aga teisiti mõtlema ja asusin õppima hoopis majandusarvestust. Täna pangajuhina tänan teda,” jagab oma kogemust Rink, kes nüüd 30 aastat hiljem ise juhtimisest ja pangandusest külalistunde annab.

Tagasi Kooli uuel veebilehel saab õpetaja lisada külalistunni kutse lähtudes sellest, millise valdkonna või ameti esindajat tema õpilased klassi ette ootavad. Õpetaja kutse saadetakse automaatselt edasi sobivatele inimestele, kes on avaldanud soovi külalisõpetajaks tulla. Külalisõpetajaks saamiseks tuleb jätta oma kontakt tagasikooli.ee lehele.

“Tagasi Kooli strateegilise partnerina oleme aastate jooksul lähedalt näinud, kuidas paljud inimesed soovivad koolile tagasi anda ja noortesse panustada. Ainuüksi Swedbanki töötajad on käinud sadu külalistunde andmas. Kahjuks covidi tingimustes ei ole alati võimalik füüsiliselt kooli kohapeale minna või töövarjupäeva korraldada, kuid õnneks võimaldab Tagasi Kooli platvorm ka online kohtumisi. Näiteks sel kevadel võttis online töövarju endale 34 Swedbanki töötajat,” jagab ettevõttena haridusse panustamise võimalusi Swedbanki juhatuse liige ja klienditeeninduse juht Ede Raagmets.

Tagasi Kooli on 15-aastase kogemusega haridusalgatus, mis pakub oma ala asjatundjatele võimaluse ühe koolitunni jooksul õpilastele oma tööst, karjäärist ja valdkonnast rääkida. Lisaks saab platvormi kaudu kutsuda endale töö- ja tudengivarje ning klasse oma ettevõttesse või asutusse õppekäigule. Swedbank Eesti on Tagasi Kooli strateegiline partner.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles