Järvamaa politseinikeni jõudsid ebaseaduslikud padrunid

Järva Teataja
Copy
Kampaaniaga toodud padrunid.
Kampaaniaga toodud padrunid. Foto: PPA

Päästeamet, Politsei- ja Piirivalveamet, Kaitsepolitseiamet ja Prokuratuur kutsusid oktoobris inimesi üles teavitama nende valduses olevatest loata relvadest ning lõhkematerjalist. Kampaania tõi Politsei- ja Piirivalveametile ning Päästeametile kümneid väljakutseid, mille käigus anti üle rohkelt tulirelvi, erinevaid padruneid, püssirohtu, rakette, sütikuid, pürotehnikat jm. 

„Päästeameti demineerijatele tänavune kampaania just väga palju tööd juurde ei toonud. Loodame, et meie varasemad kampaaniad on kandud vilja ja inimeste kodudes enam ohtlikke esemeid nii palju ei vedele,“ rääkis Põhja pommigrupi juhataja Raido Taalmann. „Kogusime kampaania jooksul kokku 56 pürotehnilist toodet, millest kaks avastati talupidamise renoveerimisel, lisaks 79 padrunit ja veidi üle kahe kilo lõhkeainet. Kusjuures kõnealune lõhkeaine oli 85 aastat riiulil seisnud ning õnnekombel ei olnud see kedagi vigastada jõudnud,“ lisas Taalmann. Võib tunduda, et vana ja roostes lõhkekeha on kaotanud oma jõu ning on ohutu, kuid tegelikkus on vastupidine – ka selle liigutamine võib kaasa tuua traagilised tagajärjed.

Politsei- ja Piirivalveameti jaoks tõi kampaania üksjagu väljakutseid. Selle käigus anti politseile üle 27 tulirelva, ligemale 3500 erineva kaliibriga padrunit, mitmeid purke püssirohtu, erinevaid rakette, sütikuid, padrunikestasid, haavleid, stardipüstoleid ja relvaosi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles