Kultuurkapital kuulutas välja kultuuripreemia „Kultuuripärl“ kandidaatide esitamise

Järva Teataja
Copy
Järvamaa omavalitsuste liit andis kultuuripreemiaid välja kolmes kategoorias: kultuurihoidja, kultuurielu edendaja ja kollektiiv.

Kultuurihoidja preemia sai Eva Linno.

Kultuurihoidja preemiale olid esitatud veel Tea Saar, Mare Olev, Eva Linno, Kersti Liivak, Anneli Karma, Järvamaa kultuuri nõukoda ja Arvo Kangas.

Kultuurielu edendaja preemia sai Monika Kirss, selles kategoorias oli esitatud veel Kaja Kraav.

Parima kollektiivi preemia pälvis segarahvatantsurühm „Loomisel“.

Lisaks JOLi poolt välja antavatele tunnustustele jagas preemiaid ka Kultuurkapitali Järvamaa ekspertgrupp.

Kultuurkapital andis maakonnapreemiaid välja neljas kategoorias: kultuuritegija, kultuurisündmus, kultuuripärl ja elutöö preemia.

Maakonna kultuuritegija preemia sai Sorge, koos temaga kandideerisid selles kategoorias veel Harri Ausmaa ja Pamela Maran. Kultuurisündmuse kategoorias sai preemia Paide teater. Preemiale kandideerisid lisaks teatrile ajalooline rongkäik/ rännak „100 aastat Türil“, C-JAM Cellofest ja suvekool.

Maakonna kultuuripärli laureaadiks kuulutati Tiina Kivimäe. Kultuurikapitali elutööpreemia omistati Vello Kallandile.
Foto: Dmitri Kotjuh/ Järva Teataja
Järvamaa omavalitsuste liit andis kultuuripreemiaid välja kolmes kategoorias: kultuurihoidja, kultuurielu edendaja ja kollektiiv. Kultuurihoidja preemia sai Eva Linno. Kultuurihoidja preemiale olid esitatud veel Tea Saar, Mare Olev, Eva Linno, Kersti Liivak, Anneli Karma, Järvamaa kultuuri nõukoda ja Arvo Kangas. Kultuurielu edendaja preemia sai Monika Kirss, selles kategoorias oli esitatud veel Kaja Kraav. Parima kollektiivi preemia pälvis segarahvatantsurühm „Loomisel“. Lisaks JOLi poolt välja antavatele tunnustustele jagas preemiaid ka Kultuurkapitali Järvamaa ekspertgrupp. Kultuurkapital andis maakonnapreemiaid välja neljas kategoorias: kultuuritegija, kultuurisündmus, kultuuripärl ja elutöö preemia. Maakonna kultuuritegija preemia sai Sorge, koos temaga kandideerisid selles kategoorias veel Harri Ausmaa ja Pamela Maran. Kultuurisündmuse kategoorias sai preemia Paide teater. Preemiale kandideerisid lisaks teatrile ajalooline rongkäik/ rännak „100 aastat Türil“, C-JAM Cellofest ja suvekool. Maakonna kultuuripärli laureaadiks kuulutati Tiina Kivimäe. Kultuurikapitali elutööpreemia omistati Vello Kallandile. Foto: Dmitri Kotjuh/ Järva Teataja Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Preemia eesmärk on tunnustada ja innustada kõrgvormis kunstide, rahvakultuuri ning kehakultuuri ja spordi valdkonnas tegutsevate inimeste erialast pühendumist maakondades.

Preemia kandidaadiks võib esitada vastavas maakonnas tegutsevaid füüsilisi isikuid, kellel on jooksval aastal silmapaistvaid teeneid oma maakonna kultuuri- ja spordielu edendamisel.

Kandidaate võivad esitada kõik füüsilised isikud ja organisatsioonid. Kultuuripärli preemiale saab esitada korraga ainult ühe kandidaadi.

Elutööpreemia eesmärgiks on tunnustada pikaajalise loomingulise või spordialase tegevuse ja valdkonna arengusse panustamise eest Järvamaa kultuuri- või sporditegelast.

Aastapreemia kandidaadiks võib esitada vastavas maakonnas tegutsevaid füüsilisi isikuid, mittetulundusühinguid ja organisatsioone.

Ekspertgrupi aastapreemiad jagunevad:

  • maakonna kultuuritegija preemia;

  • maakonna kultuurisündmuse preemia;

  • maakonna sporditegija preemia;

  • maakonna spordisündmuse preemia.

Kandidaatide esitamise tähtaeg on 22. november. Põhjendatud ettepanek preemia eraldamiseks tuleb esitada ekspertgrupile 1. detsembriks.

Lisainfo!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles