Järvamaa kooli aasta kooliks ei valitud

Järva Teataja
Copy
Türi ühisgümnaasium.
Türi ühisgümnaasium. Foto: Erakogu

Kümne finaali jõudnud kooli seast leidis kõige soojema poolehoiu 202 õpilasega Uulu Põhikool Pärnumaalt. Aasta kool selgus žürii ja rahvahääletuse punktide liitmisel. Uulu koolile järgnesid punktide arvestuses Tartu Tamme Gümnaasium ja Parksepa Keskkool.

 

„Uulu Põhikool on imeline näide väitele, et Eestis saab igas külakoolis maailma parimat haridust,“ sõnas haridus- ja teadusminister Liina Kersna. „Teie tugevus on see, et olete suutnud kaasaegse õpikäsituse panna kaasaegsesse vormi. Olete ühtehoidev ja üksteist väärtustav koolipere, kus igaüks on tegija, kus usutakse igasse inimesse,“ tunnustas minister tiitlit üle andes.

Uulu Põhikoolis õpib 202 õpilast ja töötab 32 töötajat. Koolijuhi Egle Rumbergi sõnul võttis koolipere aasta kooli tiitli uudise vastu rõõmuhõisete ja pisarate saatel. “Väikse maakoolina me suurde võiduvõimalusse ei uskunud ja seda suurem oli tiitlist teadasaamise rõõm,” jagas esmaseid muljeid värske aasta kooli juht. “Oleme kaasaegse õpikäsituse ja -keskkonnaga tervist ning keskkonda väärtustav kogukonnakool – tunnustus ongi tervele kogukonnale. Meil on ühtehoidev koolipere, tegutseme ühiste eesmärkide nimel ja hoolime kõikidest,” rääkis Rumberg.

Tänavu kandideeris aasta kooli tiitlile 24 kooli, žürii otsusega jõudsid neist finaali kümme: Jõhvi Gümnaasium, Uulu Põhikool, Rakvere Ametikool, Jõhvi Vene Põhikool, Parksepa Keskkool, Tallinna Juudi Kool, Tartu Tamme Gümnaasium, Kohtla-Järve Gümnaasium, Türi Ühisgümnaasium ning Ruila Põhikool.

Aasta kool 2021 tiitli saaja selgus žürii hinnete ja rahvahääletuse tulemusena. Oma hääle andis rahvahääletusel 11 062 inimest ja Uulu Põhikool sai ligi 500 häält enam kui teiseks tulnud Tartu Tamme Gümnaasium. Rahva ja žürii arvamus oli sel aastal üksmeelne - võitjakool kogus nii hindajatelt kui ka hääletajatel kõrgeimad punktid.

2021. aastal kuulusid žüriisse Anette Viin Eesti Õpilasesinduste Liidust, Annike Soodla Haridus- ja Teadusministeeriumist, Triin Saar Haridus- ja Noorteametist, Laura Kõrvits ERR noortesaatest „Nova” ning laulja ja muusikapedagoog Hanna-Liina Võsa.

Aasta kool valiti neljandat korda, varem on tiitli võitnud Võru Gümnaasium, Viljandi Gümnaasium ning Tallinna 32. Keskkool.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles