Esna galerii uus näitus esitleb vaibaks sõlmitud paekivi

Urmas Glase
Copy
Esna galerii näituse avamisel lõid vestlusringi kirjandusteadlane ja kultuurivahendaja Aija Sakova (vasakult), tekstiilikunstnik Kaire Tali, näituse autor Ehalill Halliste ja näituse kuraator Lilian Bristol.
Esna galerii näituse avamisel lõid vestlusringi kirjandusteadlane ja kultuurivahendaja Aija Sakova (vasakult), tekstiilikunstnik Kaire Tali, näituse autor Ehalill Halliste ja näituse kuraator Lilian Bristol. Foto: Esna Galerii

Eelmisest nädalavahetusest on Esna galerii seinu ehtimas tosin tekstiilikunstnik Ehalill Halliste gobelääni ja autorikavandit.

Näitusel «Kivisse kootud» on eksponeeritud 12 paekivist inspireeritud tööd seeriast «Pae peal», aga näha saab ka kunstniku autorikavandeid ja valmimisjärgus töid. Näitus jääb galeriisse aasta lõpuni.

Näituse kuraatori Lilian Bristoli selgitusel on sellise lähenemise taga soov tuua nähtavale tekstiilikunstniku kogu loomet ja mitte eksponeerida üksnes valmis töid. «Tahame tähelepanu pöörata ja väärtustada kunstniku meistriks kujunemist ja tema tööprotsesse. Ehalill Halliste gobeläänid on imelised kunstiteosed, kuid meid huvitab ka nende teekond, autori teekond,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles