Välismaised ilmaportaalid ennustavad: algav nädal toob öökülma ja lörtsi

Järva Teataja
Copy
Öökülm
Öökülm Foto: Elmo Riig

Välismaised ilmaportaalid ennustavad, et algav nädal toob öökülma ja lörtsisaju. Pärast seda läheb ilm taas soojemaks, kuid püsib pikalt pilvine. 

Venelaste ilmaportaal Gismeteo prognoosib, et järgmised kümme päeva on pigem pilvised ja sajused, kusjuures sadada võib ka lörtsi. Alles kuu keskpaigas lubab Gismeteo veidi kuivemat ja päikselisemat ilma.

Õhutemperatuur jääb venelaste ennustuse järgi päevasel ajal plussi, kuid mõnel ööl võib langeda kuni -5 kraadini. 

Gismeteo ilmaennustus
Gismeteo ilmaennustus Foto: kuvatõmmis: gismeteo.ru

Norrakate ilmaportaal yr.no prognoosib samuti üsna pilvist ilma, kuid sademeid peaks nende hinnangul tulema vähem. Kõige vihmasem päev on tänane ehk pühapäev. Järgmise nädala alguses peaks veel kolmel päeval vihma või lörtsi sadama ning pärast seda on vihmaga mõneks ajaks kõik.

Päikeselisi ilmasid norrakad siiski ei luba. Ilm on pilves. 

Öökülma prognoosivad norrad vaid järgmise nädala alguseks. Pärast seda peaks päevane õhutemperatuur jääma 5 kuni 9 kraadi vahele ning öösel ei tohiks temperatuur langeda alla ühe kraadi.

Yr.no ilmaennustus
Yr.no ilmaennustus Foto: kuvatõmmis: yr.no

Eesti riigi ilmateenistus prognoosib, et kuu keskpaik tuleb muutliku ilmaga. Sageli saabub Atlandilt aktiivseid tsükloneid, mis toovad sadu ja paisutavd tuule merel tormiseks. Nende vahele jäävad kuivemat ilma pakkuvad kõrgrõhuharjad.

Kuu viimases kolmandikus tugevneb Loode-Venemaal kõrgrõhuala ja Norra merele jõudvad madalrõhkkonnad on sunnitud liikuma üle meie kagusse. Ilm on sageli tormine ja sajab nii lund, vihma kui lörtsi. Õhutemperatuur pendeldab miinus ja plusskraadide vahet.​

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles