Kool otsib õpilastele lugemiseks väärt raamatuid

Anne Põder
, ajakirjanik
Copy
Türi põhikooli õpilased ootavad kooli raamatukogusse täiendust, et klassid saaksid koos teoseid lugeda ning nende üle tundides arutleda.
Türi põhikooli õpilased ootavad kooli raamatukogusse täiendust, et klassid saaksid koos teoseid lugeda ning nende üle tundides arutleda. Foto: Türi põhikool/Facebook

Türi põhikooli kirjanduse õpetaja Aili Avi ütles, et juba esimene raamatute  annetamise üleskutsele järgnenud päev tõi palju positiivset tagasisidet. Selgus, et inimestel ja asutustel on jõude seismas hulga raaamtauid, millest kooliõpilased saaksid õppetöös palju kasu.

Aili Avi mainis, et nad ei otsi suvalisi vanu raamatuid, vaid põhiliselt neid teoseid, mida kooli õppekavas läbi võetakse või lugemiseks soovitatakse. "Teema saigi alguse sellest, et paljud kooli raamatukogus olevad raamatud on oma eluea juba ära elanud, neist on lehti puudu või on need juba nii kapsaks loetud, et keeruline on teost kasutada. Seetõttu ei jää koolil muud üle kui need maha kanda," rääkis ta.

Paraku on koolidel aga ilukirjanduse soetamiseks väga napilt raha. "Nende summade eest saab osta vaid käputäie uusi raamatuid, millest jääb ilmselgelt õpilastele väheks," põhjendas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles