Järvamaa naabervallas tuvastati rebastel juba teine koerte katku juhtum

Urmas Glase
Copy
Koerte katkuviirusesse nakatuvad paljud koerlased, kärplased ja pesukarulased. Inimestele haigus ei levi. Haigust iseloomustab palavik, hingamisteede ja seedetrakti põletik, silma- ja kopsupõletik, nahalööve ning närvinähud. Vaktsineerimata loomadel lõppeb haigus enamasti surmaga.
Koerte katkuviirusesse nakatuvad paljud koerlased, kärplased ja pesukarulased. Inimestele haigus ei levi. Haigust iseloomustab palavik, hingamisteede ja seedetrakti põletik, silma- ja kopsupõletik, nahalööve ning närvinähud. Vaktsineerimata loomadel lõppeb haigus enamasti surmaga. Foto: Katre Kaljurand

Järvamaa naabri, Põltsamaa valla Pauastvere külas tuvastati surnuna leitud rebasel koerte katk. Koeraomanikud peavad olema ettevaatlikud ning veenduma, et nende lemmikud oleksid haiguse vastu vaktsineeritud. Vaktsineerimata loomadel lõppeb haigus üldjuhul surmaga.

Põllumajandus- ja toiduameti loomatervise ja -heaoluosakonna juhataja Olev Kalda sõnul on tegemist juba teise koerte katku leiuga lühikese aja jooksul.

Põltsamaa külje all olev Pauastvere küla, mida Puhu risti juures läbib Tallinn-Tartu maantee, on loetud kilomeetrid Järvamaast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles