Keskkonnasäästlikud ringtoidukarbid jõudsid Järvamaale

Anne Põder
, ajakirjanik
Copy
RingKarbi üks maaletoojaid Katarina Papp ja Paide Poke kohviku omanik Mari-Liis Rulli veenduvad, et uued taaskasutatavad karbid on täiesti lekkekindlad.
RingKarbi üks maaletoojaid Katarina Papp ja Paide Poke kohviku omanik Mari-Liis Rulli veenduvad, et uued taaskasutatavad karbid on täiesti lekkekindlad. Foto: Anne Põder

«Oleme elevil ja ootasime karpe suure huviga. Meie püsikunded on neid juba ammu küsinud,» ütles Paide Poke kohviku omanik Mari-Liis Rulli. Esmaspäeval võttiski ta esimese toitlustuskohana Järvamaal kasutusse korduvkasutatavad ringkarbid, mis teevad pika pai keskkonnale ning muudavad toidu kaasaostmise klientidele mugavaks ja prügivabaks.

Mari-Liis Rulli märkis, et kümne euro suurune pandihind tundub esmapilgul kindlasti kallis, eriti kui poke-kausse ostetakse korraga mitu tükki. «Odavama hinna puhul võib aga jälle juhtuda, et karbid jäetaks kusagile vedelema ning neid ei toodaks tagasi toidukohta. Kallima pandi puhul võib kindel olla, et seda raha tahetakse tagasi,» selgitas ta.

Ettevõtte RingKarp üks asutajaid Katarina Papp ütles Poke kohvikule uusi lillasid karpe tuues, et tegelikult on pandi hind kogu Euroopas üks. «Ole sa Šveitsis, Taanis, Saksamaal, Hollandis või Itaalias – igal pool on nende karpide pant kümme ja topside oma viis eurot,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles