Valge maja sai parkimiskohti juurde

Merit Männi
, ajakirjanik
Copy
Valmib parkla Türi vallavalitsuse majja tulijatele.
Valmib parkla Türi vallavalitsuse majja tulijatele. Foto: Dmitri Kotjuh

Türilased ja linna külalised on ilmselt juba harjunud sellega, et vallavõim asub suve algusest teisel aadressil. Endisest asukohast Kohtu tänavas Hariduse tänava ääres asuvas vanas algklasside majas, mille rahvasuu on ristinud Valgeks Majaks, tegutseb peale vallavalitsuse ka raamatukogu. Nüüd on majja tulijatel endisest rohkem ruumi ka auto parkimiseks, mida siiani maja ümber nappis.

Paljud kohalikud, kes omal ajal algklasside majas koolis käisid, mäletavad koolihoone kõrval olnud madalat hoonet, mis oli kasutuses kui garaaž, töökoda või lihtsalt koht, kus kooli inventari hoida. Nii oli see kuni viimase ajani. Veidi rohkem kui nädala eest tegutses garaaži juures lammutustehnika ja paari päevaga kadus hoone maamunalt, tehes ruumi autodele.

Türi valla abivallavanem Elari Hiis selgitas, et lammutuse juures oli abiks Veskisilla OÜ ja töö kulges kiiresti. Hoone oli juba eelnevalt esemetest tühjaks tassitud, seega jäi töömeestele üksnes lõhkumise ja selle jooksul tekkinud ehitusprahi äraviimise vaev.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles