Naeratage! Te olete politsei vormikaameras

Anne Põder
, ajakirjanik
Copy
Fotograaf Dmitri Kotjuh ja Paide politseijaoskonna juht Margus Toomsalu uudistavad, kuidas nad politsei vormikaamerast ka paistavad.
Fotograaf Dmitri Kotjuh ja Paide politseijaoskonna juht Margus Toomsalu uudistavad, kuidas nad politsei vormikaamerast ka paistavad. Foto: Dmitri Kotjuh

Tänapäeval peaks olema enesestmõistetav, et kaamerasilmad jälgivad meie tegevust peaaegu igal sammul. Ajaga on kaasas käinud ka Eesti politsei, kes on umbes aasta jagu kasutanud rinnas kantavaid vormikaameraid. Need filmivad olukordi ja juhtumeid, kuid inimesed kipuvad ära unustama, et nad jäävad videole.

Paide politseijaoskonna juht Margus Toomsalu ütles, et kahtlemata on vormikaamerate kasutegur suur, sest nende vahendusel leiavad süüteod tõendust. «Olukorrad, kus muidu oleks inimese sõna politseiniku sõna vastu ning tõe väljaselgitamiseks kuluks hulga aega ja paberimäärimist, on nüüd videosalvestiste abil hõlpsalt lahendatavad,» selgitas ta.

Toomsalu ütlust mööda võtab patrulli minevatest politseinikest üks endale vormikaamera alati kaasa ja kinnitab rinda. «Tavaliselt seisavad need meil politseimajas dokis laadimas,» täpsustas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles