Esmakordselt hakatakse välja andma kogukonna eestvedaja stipendiumi

Urmas Glase
Copy
Kärus on tugev kogukonnavaim ja tehakse ühiseid ettevõtmisi. Nüüdsest saavad nad nagu teisedki kogukonnad eestvedajad kandideerida eraisikule makstavale tulumaksuvabale kogukonna eestvedaja stipendiumile, mille suurus on kuni 5 000 eurot.
Kärus on tugev kogukonnavaim ja tehakse ühiseid ettevõtmisi. Nüüdsest saavad nad nagu teisedki kogukonnad eestvedajad kandideerida eraisikule makstavale tulumaksuvabale kogukonna eestvedaja stipendiumile, mille suurus on kuni 5 000 eurot. Foto: Urmas Glase

Esmakordselt Eestis hakkab Kodanikuühiskonna Sihtkapital (KÜSK) välja andma stipendiumi, mida makstakse kogukonna eestvedajale. Stipendiumi eesmärk on motiveeritud ja kogukonna arendamiseks vajalike oskuste ning võimetega eestvedaja esilekerkimine ja toetamine.

Stipendiumi saavad taotleda niisuguste kogukondade eestvedajad, kelle tegevus on piirkondlik, kes tegutsevad ühe omavalitsuse territooriumil.

„Selleks, et kogukonnad saaksid oma huvide eest seista ja oma tegevuskeskkonda kujundada, on oluline, et nad oleksid tugevad ja tõsised koostööpartnerid nii riigi kui kohaliku omavalitsuse jaoks,“ ütles KÜSKi juhataja Anneli Roosalu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles