Rahvarõiva nõuandekoda kolib uude õppeklassi

Merit Männi
, ajakirjanik
Copy
Silvia Aarma hinnangul on järvalased aastate jooksul oma kandi rahvarõivaste osas üsnagi teadlikuks muutunud ja paljud taidluskollektiivid on tahtnud endale just oma kihelkonna rahvariided soetada.
Silvia Aarma hinnangul on järvalased aastate jooksul oma kandi rahvarõivaste osas üsnagi teadlikuks muutunud ja paljud taidluskollektiivid on tahtnud endale just oma kihelkonna rahvariided soetada. Foto: Dmitri Kotjuh

2005. aastal kokku tulnud Järvamaa rahvarõiva nõuandekojast on aastate jooksul rahvarõivaalast nõu ja abi saanud paljud järvalased, olgu nendeks rahvatantsurühma liikmed, koorilauljad või need, kes nõuks võtnud iseseisvalt mõne Järvamaa kihelkonna rõivakomplekti valmis teha. Mõne kuu pärast saab nõuandekoda kolida praeguselt pinnalt uutesse ruumidesse.

Omal ajal nõuandekoja üheks kokku kutsujaks olnud Silvia Aarma tegutseb konsultandina siiani, toona teine asutaja Anu Randmaa elab nüüd Tõstamaal ja veab eest MTÜ-d Rahvarõivas, ent Aasma sõnul suhtlevad nad tihedalt siiani.

Kuueteistkümne tegutsemisaasta jooksul on Järvamaa rahvarõiva nõuandekojal Aarma hinnangul tegemist jagunud. Algusaastatel toimusid mitmed õpitoad nii Paides kui ka suviti Tõstamaal peetud rahvarõivalaagris. «Igal aastal püüdsime korraldada Järvamaa rahvarõivaste näituseid vastavalt Eesti Käsitöö ja Rahvakunsti Käsitöö Liidu rahvarõiva alaliidu välja käidud aasta temaatikale,» ütleb Aarma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles