Ülikooli muuseumi tänane aastakonverents keskendub Tullio Ilometsale

Urmas Glase
Copy
Koerust sirgunud Tullio Ilomets (1921-2018) oli tunnustatud Eesti keemik, teadusajaloolane ja muinsuskaitsja.
Koerust sirgunud Tullio Ilomets (1921-2018) oli tunnustatud Eesti keemik, teadusajaloolane ja muinsuskaitsja. Foto: Sille Annuk / Tartu Postimees

18. novembril tähistavad Euroopa ülikoolid kümnendat korda akadeemilise pärandi päeva, et tõsta teadlikkust ülikoolide poolt loodud ja loodava pärandi olemusest, mitmekülgsusest ning rollist tänase ja homse põlvkonna jaoks ja selle puhul korraldab Tartu Ülikooli muuseum Kõerust pärit mehele pühendatud aastakonverentsi "Tullio Ilometsa 100 aastat".

Suvel täitus 100 aastat keemiku, teadusajaloolase ja muinsuskaitsja Tullio Ilometsa sünnist. Ilomets oli pikaaegne Tartu Ülikooli töötaja, Tartu Ülikooli muuseumi loomise idee algataja, Tartu Akadeemilise Muinsuskaitse Seltsi asutaja ning tänaseni Tartu Ülikooli analüütilise keemia õppetooli all tegutseva kultuuriväärtuste uuringute töögrupi käivitaja.

Neljapäeval peetav konverents mõtestab pärandi mitmekülgsust Tullio Ilometsa elukäigu kaudu, kes on olnud algataja, osaline ja kaasamõtleja paljudes tegevustes, mille piiriks ei ole ühe inimese elu pikkus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles