E-smaspäev tõi isegi rohkem veebioste kui möödunud aasta jõulud

Järva Teataja
Copy
Foto: Fotomontaaž

E-kaubandus on koroona mõjul teinud suure hüppe ning kasv ei näita ikka veel peatumise märke. Vastupidi, eelmise nädala e-smaspäeva allahindluste mõjul tehtud tellimuste hulk purustas isegi möödunud aasta jõuludega võrreldes rekordi.

„Eelmise nädala esimesed päevad olid DPD kulleritele vägagi töömahukad ja saadetisi jätkus nädala keskpaigani välja, sest kauplejatel läks suure hulga tellimuste komplekteerimiseks ka omajagu aega,“ kommenteeris Eesti E-kaubanduse Liidu poolt loodud e-smaspäeva DPD Eesti müügi- ja turundusjuht Janek Kivimurd.

„Ülemöödnud nädala esimeste päevadega võrreldes kasvas pakkide maht e-smaspäeva mõjul märkimisväärselt ligi 50%. Tellimuste tipus ületasime isegi eelmise aasta jõulude absoluutse rekordi. Möödunud aasta e-smaspäeva perioodiga võrreldes on kasv ligi 70%,“ märkis Kivimurd. „See tähendab, et osturalli on olnud ikka väga kõva!“

Kivimurru sõnul ei pidanud DPD kullerid siiski kõike seda suurt kogust saadetisi ühel päeval sihtkohtadesse toimetama. „Kaupmehed komplekteerisid tellimusi ja andsid kaupa meie kulleritele järjest üle. Ka teisipäeval ja kolmapäeval olid kullerite kaubikud e-smaspäeva tellimusi täis,“ märkis Kivimurd. Ta lisas, et kui üldiselt oli oktoober pakimahtude osas keskmisest unisema minekuga, siis e-smaspäeva nädal näitas, et inimesed olid vägagi korralike müügikampaaniate ootel.

Võimalik, et e-smaspäeva suurele huvile andis hoogu ka vahepeal jõuliselt laienenud DPD pakiautomaatide võrgustik. Eelmise aasta sama ajaga võrreldes on DPD üle Eesti juurde paigaldanud 110 pakiautomaati ning laiendanud 20 olemasolevat.

„Eriti tore on näha, et e-smaspäev on üha populaarsemaks saamas, sest see toetab kodumaiseid kauplejaid,“ lausus Kivimurd. „Kui veel eelmisel sügisel osales kampaanias 151 ettevõtet, siis tänavu pakkus e-smaspäeva soodushindu kokku 283 veebipoodi.“

Igal novembrikuu ja maikuu teisel esmaspäeval toimuval e-smaspäeval teevad Eesti E-kaubanduse Liidu liikmed ja erinevad veebipoed 24-tunni jooksul tarbijatele hulgaliselt sooduspakkumisi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles