Väätsa vaateaknad tulevad uhkemad kui varem

Järva Teataja
Copy
Väätsa rahvamaja vaateaknad ja jõuluturg
Väätsa rahvamaja vaateaknad ja jõuluturg Foto: Dmitri Kotjuh

Veidi enam kui nädala pärast, 30. novembril avatakse Väätsa rahvamajal taas jõulumeelsed vaateaknad. Viiendat aastat järjest kui täpne olla.

Ettevõtmise üks algataja Lauri Läänemets selgitas, et kui varasematel aastatel on nad heade toetajate abiga Hooandja abil kogunud nii 1000-1500 eurot, siis tänavu on eesmärgiks seatud 2500 euro kokkusaamine. “Olgu selleks katkiläinud mootorid või algusketid, eks alati on vaja teatud üldkulutusi teha, kuid sel korral on küsitav summa tavapärasest suurem ennekõike kahel põhjusel,” avaldas ta. “Üheks põhjuseks on see, et Väätsa rahvamaja oli renoveerimisel ja tänasel päeval me igale poole kinnitusteks auke puurida ei saa. Nii võtsime tegelikult juba eelmisel aastal vaateakende tegemisel kasutusele puidust karkassid, mis andis aknale rohkem sügavust ja võimaldab lahendada ka erinevad kinnitusprobleemid ehk lasi inimeste fantaasial kõrgemalt lennata. Samuti tuleb nüüd teatud mootorilahendused ringi teha.”

Veel tõi Läänemets välja, et igale vaateaknale oleks vaja muudetava tugevusega valgustust, mis võimaldaks uudistajatel aknakujunduse detaile paremini näha. “Hooandja raha eest peaksime vähemalt pooltele akendele ka vajaliku valgustuse ostud saama,” pakkus ta. “Nii see, kui karkasside ehitamine on ühelt poolt taustatööd, kuid annavad minu meelest lõpptulemusele siiski väga palju juurde.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles