Linnatänavad sätitakse jõulutuledesse

Merit Männi
, ajakirjanik
Copy
Paide linna parkides on puud juba jõulurüüs.
Paide linna parkides on puud juba jõulurüüs. Foto: Dmitri Kotjuh

Eelmisel nädalal hakati Türil tänavate ääres jõulukaunistusi paigaldama ning käesoleva nädala jooksul saavad tänavad ja pargid juba ka jõuluvalgust täis. Linna kuusepuu veel ootab ehtimisjärge. Kui eelmistel aastatel on seda takistanud liialt pehmed ilmaolud, mis ei lubanud raskel tõstetehnikal puu juurde sõita, siis tänavu on mure hoopis teist laadi.

Türi Halduse energeetik Urve Meerits ütles, et linnatänavate ehtimine algas tõepoolest juba eelmisel nädalal ja jätkub ka lähipäevil. Eelmisel reedel paigaldasid OÜ Eleman töömehed kaunistusi kesklinna ringristmiku liiklussaare postide külge, ka sai kesklinna autoparkla serv valgusketi ning tähekesekujulised valgusfiguurid on juba nii Paide, Viljandi kui ka Tallinna tänava äärsete postide küljes.

Viljandi ja Hariduse tänava äärsetele alleepuudele paigaldatakse eelmistest aastatest tuttavad sinivalged valgusketid. Tänavu on muutusi selles suhtes, et kui tavaliselt on valgusketid pandud «karvastele» puudele, see on puuvõrades turritavate vesivõsude vahele, siis tänavu nuditakse osa puid veel enne kettide paigaldamist vesivõsudest paljaks. «Kõiki ei jõua, mehed ütlesid, et kuni kümme puud päevas jõuab lõigata ja Viljandi tänava ääres nad selle tööga alustasid, aga Hariduse tänava puudeni ilmselt ei jõua,» lausus Meerits. Tema teada on neid, kes leiavad, et valgusketid «karvastel» puudel mõjuvadki efektsemalt, teiste meelest on vesivõsud koledad. «Igatahes sel korral näeb siis mõlemat varianti,» sõnas Meerits.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles