Volikogusse määrati asendusliige

Järva Teataja
Copy
Türi vald
Türi vald Foto: Erakogu

Türi valla valimiskomisjon menetles täna toimunud koosolekul Türi Vallavolikogu II koosseisu valitud volikoguliikmete teatisi ühitamatutes ametites olemise kohta.

Valimiskomisjon võttis teadmiseks, et Türi Vallavolikogusse valitud Elari Hiis ja Kaia Iva on samal ajal ka Türi Vallavalitsuse kui ametiasutuse ametnikud ning täitevorgani ehk Türi Vallavalitsuse liikmed.

Kohaliku omavalitsuse korralduse seadusest tulenevalt on neil kuni Türi Vallavalitsuse uue koosseisu kinnitamiseni õigus olla samal ajal nii volikogu liige, vallavalitsuse liige kui ka ametnik, mistõttu ei olnud valla valimiskomisjonil vaja volikogu liikmete volitusi peatada ning teatiste esitajate suhtes ei tekkinud ka volikogu liikme volituste lõppemise asjaolu.

Türi vallasekretärile esitatud avalduse alusel peatas Türi valla valimiskomisjon valimisliidu Tulevikuvald Türi nimekirjas Türi Vallavolikogusse valitud volikogu liikme Külli Huopolaineni volitused Türi Vallavolikogu liikmena. Volitused peatati volikogu liikme avalduse alusel üheks aastaks ning volikogu asendusliikmete nimekirja alusel määrati Türi Vallavolikogu liikmeks Mikk Otsus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles