Nädalavahetusel kisub tormiseks

Järva Teataja
Copy
Pärastlõunal sajab lörtsi ja vihma
Pärastlõunal sajab lörtsi ja vihma Foto: Dmitri Kotjuh

Riigi ilmateenistus ennustab, et reede õhtust hakkab tuul tõusma ning puhub valjult kuni laupäeva õhtuni. Lisaks tuulele tuleb arvestada tiheda vihma- ja lörtsisajuga.

Reede pärastlõunal läheneb Põhjalahelt uus osatsüklon ühes tiheda vihma ja lörtsisajuga. Suurema osa ajast puhub mõõdukas läänekaare tuul, kuid õhtul tugevneb saartel kiiresti lääne- ja loodetuul. Õhutemperatuur on öösel -2..+2, rannikul kuni +5°C, päeval on +2..+5, saartel ja läänerannikul +6..+10°C.

Laupäeva (20.11) öö hakul kihutab see osatsüklon üle Eesti itta ja toob tiheda vihma- ja lörtsisaju ning paisutab loodetuule sisemaal puhanguti üle 15, rannikul kuni 25, Hiiumaal ja mandri looderannikul võivad kesköö paiku puhangud ligi 30 m/s tõusta, hommikul annab tormituul järele. Päeval on lörtsi- ja vihmahooge hõredalt ja põhiliselt vaid idapoolsetes maakondades. Loodetuul on tugev õhtuni, siis tõmbub tasapisi tagasi. Õhuvool pöördub loodesse ja õhutemperatuur on ööpäeva vältel 0..+6°C, saartel kraad-paar enam.

Pühapäeval (21.11) jätkub madalrõhuala lääneservas põhja poolt külmema õhu sissetung ning õhutemperatuur on öösel -1..+3, saarte rannikul kuni +5, päeval on +1..+6°C. Kohati sajab hooti lörtsi ja vihma. Puhub valdavalt mõõdukas läänekaare tuul.

Esmaspäeva (22.11) öösel teeb ilma veel madalrõhuala edelaserv. Öösel sajab mitmel pool lund, saartel ka lörtsi ning puhub tugev loode- ja põhjatuul. Päeval tugevneb lühiajaliselt väike kõrgrõhuhari ja lumehooge on hõredamalt. Tuul nõrgeneb, õhtul pöördub edelasse. Õhutemperatuur on 0..-5, saarte rannikul kuni +3°C.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles