Müravad karud tõid vereta jahil eriauhinna

Järva Teataja
Copy
Ingmar Muusikuse foto müravates karudest pälvis RMK eriauhinna.
Ingmar Muusikuse foto müravates karudest pälvis RMK eriauhinna. Foto: Ingmar Muusikus

Loodusfotovõistluse Vereta Jaht tänavuseks võidutööks kuulutati üksmeelselt Enel Lepiku foto liuglevast oravast. Eriauhinna pälvis Järvamaa loodusfotograaf Ingmar Muusikus.

Vereta Jahi peakorraldaja Tiit Hundi sõnul peeti fotojahti sarnaselt eelmise aastaga ka tänavu kaks korda. Kevadel püüdis iga fotograaf parimaid hetki kaamerasse just talle meelepärases piirkonnas. Septembri eelviimasel nädalavahetusel aga toimus ühine traditsiooniline fotovõistlus, kus seekord jäädvustati Viljandimaale omaseid liike ja maastikke Alam-Pedja looduskaitsealal ja Võrtsjärve ümbruses.

RMK ja Overalli korraldatavast fotojahist võttis osa kokku 39 fotograafi, kel õnnestus jäädvustada nii suur- kui väikeulukeid, linde, roomajaid, kahepaikseid, putukaid ja ämblikke.

„Häid pilte oli palju, kuid seekord oli žüriil tavapäratu üksmeel parima Vereta Jahi pildi valikul. Peaauhinna ehk sarvilise viikingimütsi ning auhinna Overallilt pälvis Enel Lepik pildiga liuglevast oravast, kel käbi suus ja kärbsed kannul. Jah, ega orav ole meie metsades haruldane loom, aga silma jääb ta oma väheldase koguga pigem harva ja enamasti tüvel ronides või oksal istudes. See dünaamiline oravapilt koos oma lisadega, käbi ja kärbeste näol, väärib igati Vereta Jahi meistritiitlit,“ lausus Tiit Hunt.

Lisaks andis žürii välja ka eriauhinnad . Müravad karud pildile tabanud Ingmar Muusikus pälvis näiteks RMK eriauhinna.

Näitust Vereta Jahi parimatest piltidest saab näha esmakordselt välinäitusena RMK Metsamaja (Toompuiestee 24, Tallinn) hoovis kuni veebruari lõpuni. Seega saab pilte vaadata ööpäev läbi, kaamoseajal vaid tasub kaasa võtta taskulamp – nii nagu pimedaga matkarajalgi liikudes.

Tänavuse aasta Vereta Jahi saakloomaks oli ameerika naarits ehk mink, paraku ei sattunud see väike loom ühegi fotograafi vaatevälja. (JT)

VERETA JAHT

Vereta Jaht on pärisjahile sarnanev jaht, kus relvadeks fotokaamerad, laskemoonaks mälukaardid ning jahisaagiks hulgaliselt looma- ja looduspilte. Ei ühtegi pauku, ainult vaiksed kaameraklõpsud. Vereta Jahi eesmärgiks on iseloomustada piltide kaudu piirkonna maastikke ja selle asukaid. Vereta Jahti korraldavad Riigimetsa Majandamise Keskus (RMK) ja Overall Eesti AS.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles