Lisaõppekogunemisele kutsutud 17. pioneeripataljon põikab teel Lõuna-Eestisse ka Järvamaalt läbi

Järva Teataja
Copy
Foto: Eesti Kaitsevägi

Kolmapäeval lisaõppekogunemisel Okas 21 kutsutud 17. pioneeripataljon saavutas täna varahommikul Tapa linnakus lahinguvalmiduse ning alustas liikumist määratud aladele Kirde- ja Lõuna-Eestis.

„On väga sümboolne, et lisaõppekogunemisele kutsutud sõjaline üksus saavutas lahinguvalmiduse just täna, päeval, mil sada kolm aastat tagasi loodi meie eelkäija, Eesti rahvaväe inseneripataljon,“ ütles 17. pioneeripataljoni ülem kolonelleitnant Ainar Afanasjev. „Pioneeripataljon on oma esimesest päevast disainitud selleks, et kindlustada oma üksuste hukukindlust ja tagada liikumisvabadust ning raskendada vastaspoole manöövri tegemist. Täna hakkamegi me tegema seda, milles oleme parimad – tõkete ehitamist.“

Kolonelleitnant Afanasjev sõnul oli üksus valmis ka kohe pärast formeerimist tegevusse asuma, sest pioneeride lihasmällu drillitud oskused on nagu jalgrattasõit – ükskord õpitud vajab vaid natuke meelde tuletamist. Kuid seekord oli üksusel aegu asju põhjalikumalt meelde tuletada ning uut käsitulirelva R20 õppida.

Lisaõppekogunemisel Okas 21 saavad oma oskusi värskendada kõik 17. pioneeripataljoni allüksused. Pioneerikompaniid panustavad riigipiiril, kus koostöös politsei- ja piirivalveametiga paigaldatakse idapiiri taristu väljaehitamise kiirendamiseks ajutine piiritara.

Rasketehnika rühm rajab kaitseväe keskpolügoonil positsioonid tulevasteks õppusteks, sillarühm harjutab oma üksuste toetamist Lääne-Virumaal, väliköögimeeskond tagab Lõuna-Eestis tegutsevate üksuste toitlustamist.

Meditsiinirühm on vajadusel valmis kõigile õppusel osalejatele mitmekülgset meditsiinilist tuge pakkuma ning hoolitseb nakkusohutuse eest. Siderühm loob kestva sideühenduse ning tagalarühm jälgib, et vajalikud vahendid oleksid alati käepärast võtta.

„Me oleme jätkuvalt valmis pioneere vastu võtma – formeerimisliinid on avatud, kamraadid ootavad ja ülesandeid on piisavalt,“ ütles kolonelleitnant Afanasjev.

Pioneeripataljoni kolonnid liiguvad Lõuna-Eestisse marsruudil Tapa-Kärevete-Järva-Jaani-Luunja-Ahja-Võru ning Kirde-Eestisse mööda Tallinn-Narva maanteed. Kaitseväe kolonnide liikumiskiirus on maksimaalselt 70 kilomeetrit tunnis ning pikkus kuni 15 sõidukit. Kolonnid võivad häirida sujuvat liiklust, mistõttu loodab kaitsevägi autojuhtide mõistvale suhtumisele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles