Uuel nädalal muutuvad teeolud talvisemaks

Merit Männi
, ajakirjanik
Copy
Teeolud on tänagi talvised.
Teeolud on tänagi talvised. Foto: Margus Ansu

Algaval nädalal kõiguvad õhutemperatuurid pluss- ja miinuskraadide vahel ning koos lume- ja lörtsisadudega muutuvad teeolud paiguti talviseks.

Ilmateenistuse teatel on ööl vastu esmaspäeva enamasti selge ja vähese pilvisusega ilm, rannikul on kohati pilvisem ning hooti sajab lund ning lörtsi. Puhub loode- ja põhjatuul 5-12, rannikul puhanguti kuni 17 m/s. Pärast keskööd tuul järk-järgult nõrgeneb. Õhutemperatuur on 0 kuni -6, tuulele avatud rannikul kuni +3 kraadi. Esmaspäeva päeval on vähese ja vahelduva pilvisusega ilm. Mõnel pool esineb lume- ja lörtsihooge. Puhub läänekaaretuul 3-9, rannikul puhanguti 12 m/s, õhtul tugevneb saartel edelatuul puhanguti 14 m/s. Õhutemperatuur on 0 kuni -3, saarte rannikul kuni +3 kraadi.

Teisipäeva öösel hakkab läänesaartelt alates pilvisus tihenema ning lörtsi ja vihma sadama. Sekka võib tulla ka lund ja sadu laieneb öö jooksul üle maa kagu suunas. Mandril sajab esialgu tihedat lund ja lörtsi, seejärel mõnel pool ka vihma. Edelatuul tugevneb 6-11, puhanguti 15, saartel ja rannikul 10-15, puhanguti kuni 22 m/s. Hommikuks pöördub tuul läände ja loodesse. Õhutemperatuur on Ida-Eestis -3 kuni -6, Lääne-Eestis -3 kuni +3 kraadi. Hommikuks läheb veidi soojemaks. Teedel varitseb suur libeduseoht. Teisipäeva päeval on pilves selgimistega ilm. Paljudes kohtades sajab nii lund, lörtsi kui ka vihma. Pärastlõunal jääb sadusid harvemaks. Puhub lääne- ja loodetuul 6-10, puhanguti 13, saartel ja rannikul 9-14, puhanguti 17-21 m/s. Õhtul tuul nõrgeneb. Õhutemperatuur on 0 kuni +3, saarte rannikul kuni 6 kraadi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles