Linna esinduspuu leiti teisest maakonnast

Merit Männi
, ajakirjanik
Copy
Paide kuusk
Paide kuusk Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Eelmisel nädalal tuli Paide linnavalitsuse majandusosakonna juhatajal Mait Grigorjevil nentida, et linna jõulukuuse osas on olukord veidi nutune ja sobilike kandidaatide järjekord väga pikk pole. Käesoleva nädala alguseks on aga linna esinduspuu välja valitud ning kolmapäeval jõuab see Paidesse.

Eelmisel nädalal ütles Grigorjev, et vaatamas on käidud kahte puud. Paraku kasvavad mõlemad sellises paigas, et tehnikaga ligi pääseda on keeruline. Anna lähedal asuv okaspuu on küll lagedal põllul, ent pehme pinnase tõttu rasked masinad selleni ei jõua ilma, et riskiks pinnasesse kinnijäämisega. Teine kuusk mis praegu veel sirgub Raplamaale jääva Vahastu kandis aga kasvab elektriliinide läheduses, mis omakorda transporditehnika jaoks operatsiooni keerukaks muudab. Pärast võimalike variantide kaalumist aga otsustati siiski, et Paide linna esinduspuu on just see Raplamaal kasvav kuusk.

Puu mahavõtmiseks ning Paidesse transpordiks läheb kolmapäeva hommikul ja kui kõik sujub, siis pärastlõunaks on kuusk Paide keskväljakule ka paika sätitud. Seejärel ootavad ees ehete ja valguskettide paigaldamine ning esimeseks advendiks on jõulupuu juba täies ilus linlasi rõõmustamas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles