Eelmisel nädalal kuulutas Türi spordiklubide liit avatuks Türi linna servas Saunametsas asuva uue matkaraja. Et teoorias on ühest matkarajast keeruline sotti saada, võttis Järva Teataja nõuks päevasammud just sellel rajal kirja panna.

On teisipäev, 16. november. Kell on 13.10, kui auto Jaama tänavale vaksalihoone parklasse mõneks ajaks seisma jätan. Õhus on üks miinuskraad, kuid ilm ei ole sugugi talvine, pigem kesksügisele omaselt sompus ja hall.

Alustan retke Jaama tänavaltSamal ajal kui Türi–Paide buss uuele ringile läheb, virutan autoukse kinni, vinnan raskuseks kaasa võetud seljakoti ühes ja asun mööda tänavat teele. Kindlust, et suund on õige, annab vana veduri juurde haljasalale paigaldatud matkatee viit.Jaama tänav pole iseenesest eriline vaatamisväärsus. Ühte külge palistavad eramajad, teisel pool võib raudteega paralleelselt leida nii rohtu kasvanud küttehoovi kui ka vanarauaplatsi. Loodan, et kohe jõuan metsa.Nii, siin on Saunametsa kalmistu. Kõik on õige!Jätkan liikumist.
Alustan retke Jaama tänavaltSamal ajal kui Türi–Paide buss uuele ringile läheb, virutan autoukse kinni, vinnan raskuseks kaasa võetud seljakoti ühes ja asun mööda tänavat teele. Kindlust, et suund on õige, annab vana veduri juurde haljasalale paigaldatud matkatee viit.Jaama tänav pole iseenesest eriline vaatamisväärsus. Ühte külge palistavad eramajad, teisel pool võib raudteega paralleelselt leida nii rohtu kasvanud küttehoovi kui ka vanarauaplatsi. Loodan, et kohe jõuan metsa.Nii, siin on Saunametsa kalmistu. Kõik on õige!Jätkan liikumist. Foto: Kuido Saarpuu
Kommentaarid
Copy